Fosta studenta de la UMF Timisoara condamnata la 20 de ani de inchisoare pentru omor calificat, liberata conditionat de Judecatoria Gherla

Judecatoria Gherla a admis luni, 14 martie 2022, cererea condamnatei Carmen Satran (fosta Bejan) de eliberare conditionata. Fosta studenta de la Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara a executat mai mult de jumatate din pedeapsa privativa de libertate pe care a primit-o, dupa ce a ucis si transat un barbat in varsta de 65 de ani, care venise in caminul studentesc pentru a face sex.


„Admite propunerea formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla si in consecinta: 1. Dispune liberarea conditionata a persoanei private de libertate Satran Carmen condamnata la pedeapsa de 19 ani si 8 luni inchisoare prin sentinta penala nr. 144/2014 a Tribunalului Arad, pe data ramanerii definitive a sentintei. 2. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului, din care, suma de 313 lei reprezentand onorar pentru avocatul din oficiu, avocat Muresan Nasalean Flaviase va avansa din fondurile Ministerului Justitiei, Cu drept de contestatie in 3 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publica din 14.03.2022”, se mentioneaza in hotararea instantei.

Tanara a mai avut o sansa de a iesi din inchisoare, in luna septembrie, a anului trecut. Atunci, Comisia pentru eliberari conditionate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea conditionata a detinutei, cerere care a fot transmisa Judecatoriei Gherla. Carmen Satran spunea atunci ca a participat la cursuri si si-a dat seama de gravitatea faptei. Ba mai mult, ea intrunea conditiile numarului de zile de inchisoare, cumulat cu zile pe baza legii recursului compensatoriu si munca in timpul detentiei. Tanara nu fusese nici sanctionata disciplinar, ci chiar avea o conduita exemplara.

Judecatoria Gherla a respins, in 27 septembrie 2021, prima cerere de eliberare conditionata, deoarece judecatorul nu era convins ca toate acestea erau suficiente pentru eliberarea femeii. Aceasta a contestat hotararea la Tribunalul Cluj, instanta care a admis contestatia, desfiintand-o doar cu privire la termenul de reiterare a cererii.

Crima pentru care Carmen Satran (fosta Bejan) a fost condamnata la 19 ani si opt luni de inchisoare, fiind gasita vinovata pentru omor deosebit de grav si profanare de cadavre, a fost comisa in august 2009. Pe atunci, Carmen Bejan era studenta in anul I la Facultatea de Medicina si Farmacie din Timisoara. Alaturi de iubitul ei de la acea vreme, Sergiu Florea, tanara a inchiriat o camera intr-un camin studentesc, pentru a locui pe perioada restantelor.

Pentru a face rost de bani sa isi plateasca examenele, cei doi au hotarat ca fata sa „se vanda” unui barbat bogat din Timisoara. Astfel, bastanul Trifu Schroth a fost ademenit in camera de camin, unde urma sa intretina relatii sexuale contra cost cu Carmen Bejan. In urma unor neintelegeri legate de banii pe care barbatul trebuia sa-i plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu tanara, intre ei a pornit un conflict. In altercatie a intervenit si iubitul fetei. Sergiu Florea si Carmen Bejan l-au batut si l-au injunghiat pe barbat. Ulterior, cei doi tineri au transat cadavrul barbatului, l-au pus in saci de plastic, apoi intr-un geamantan.

Tinerii intentionau sa puna cadavrul barbatului in masina personala si sa-i dea foc. Picaturile de sange scurse din geamantan pe holul caminului in momentul in care cadavrul a fost scos i-au ridicat suspiciuni portarului caminului, iar acesta a alertat politia.

Cu politia pe urme, Carmen Bejan a ratacit prin parcuri, iar a doua zi s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat intr-un apartament din Calea Sagului. Cand politistii au intrat in locuinta, tanarul s-a refugiat in baie, unde a incercat sa se sinucida, taindu-si venele. A fost salvat de medici, iar in 8 iunie 2011 cei doi tineri au fost condamnati. Sergiu Florea a fost condamnat la 19 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru crima comisa impreuna cu Carmen. (V.E.)

Sursa: glsa.ro

Leave a Reply