Trafic de refugiati la frontiera cu Ucraina! Trei barbati din Suceava, acuzati ca au transportat ilegal in Romania mai multi cetateni ucraineni

Trei barbati din judetul Suceava sunt cercetati pentru trafic de migranti, dupa ce s-a stabilit ca ei aduceau in tara cetateni ucraineni, fara a efectua formalitatile de frontiera. Sase ucraineni au fost gasiti intr-un autoturism condus de unul dintre cei trei suceveni, care a refuzat sa opreasca la semnalele agentilor.


Potrivit Politiei de Frontiera, un echipaj format din politisti de frontiera de la Serviciul Teritorial Suceava si jandarmi din cadrul Inspectoratul Judetean de Jandarmi Suceava a efectuat, luni seara, semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care venea din zona de frontiera si se deplasa spre municipiul Radauti, judetul Suceava.

Deoarece soferul nu a oprit la semnalele politistilor, echipajul a pornit in urmarirea masinii, fiind anuntate toate institutiile de cooperare.

La intrarea in orasul Radauti, soferul a abandonat autoturismul si a fugit spre locuintele din apropiere, iar in masina au fost descoperiti sase barbati de cetatenie ucraineana. Acestia au fost dusi la sediul STPF Suceava unde s-a stabilit ca nu efectuasera formalitatile de intrare in Romania prin punctul de frontiera.

Barbatii au cerut o forma de protectie statului roman si au depus cerere de azil, fiind preluati, conform procedurilor, de reprezentantii Centrului Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Radauti.

In urma extinderii cercetarilor, politistii de frontiera au identificat alti doi cetateni romani care au participat, impreuna cu soferul masinii urmarite, la activitatea infractionala.

Cei trei romani, domiciliati in judetul Suceava, sunt cercetati de politistii de frontiera pentru trafic de migranti, cazul fiind instrumentat sub coordonarea Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava, in vederea solutionarii legale.

„In acest context, reiteram ca Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a dispus, inca de la debutul situatiei generate de conflictul din Ucraina, masuri de intarire a controlului si supravegherea sporita la frontiera, fiind suplimentate echipajele care deruleaza misiuni in zonele de responsabilitate. Se actioneaza in sistem integrat cu celelalte institutii cu atributii in domeniu, in vederea unui schimb operativ de date si informatii, precum si de adoptare in comun a masurilor necesare pentru gestionarea cazurilor aparute”, se mentioneaza intr-un comunicat al Politiei de Frontiera. (V.E.)

Leave a Reply