Scandal la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu! Fostul presedinte, acuzat de plati ilegale in valoare de 725.000 de euro

Colegiul de Conducere a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului (CCIA) Sibiu afirma ca fostul presedinte, Gheorghe Aldea, ar fi platit ilegal suma de 725.000 de euro din conturile Camerei, pentru preluare unei creante, potrivit unui comunicat de presa transmis Agerpres.


„La data de 14 Martie 2022 a avut loc sedinta ordinara a Colegiului de Conducere a Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a Judetului Sibiu, cu reprezentanti prezenti de la 8 companii din cele 11 care compun actualul Colegiului de Conducere. (…)

A fost mandatat Presedintele interimar pentru discutii cu administratia publica locala si/sau centrala de gasire a unei solutii pentru noul sediu CCIA Sibiu in calitate de entitate de utilitate publica, urmat de analiza situatiei creantei achizitionate de fostul presedinte cu suma de 725.000 de Euro pentru care, inainte de constatarea pierderii calitatii de membru pentru neplata cotizatiei, i s-a retras de catre Colegiu calitatea de membru, simultan cu toate functiile detinute.

In urma constatarii Colegiului de Conducere a faptului ca fostul Presedinte al Camerei a actionat ilegal pentru preluarea conturilor organizatiei, plata din conturi a sumei de 725.000 de euro, realizarea de depozite bancare, vanzari de valuta, cererea de executare silita, cheltuielile de executare si altele (…) s-a hotarat de catre Colegiul de Conducere cu unanimitate de voturi atragerea raspunderii civile si penale in ceea ce priveste actiunile fostului presedinte Aldea Gheorghe pentru creanta detinuta, raspundere care va trebui sa cuprinda si valoarea creantei, valoarea dobanzilor, cheltuielile suplimentare generate si prejudiciul de imagine si financiar sa fie recuperate”, se arata in comunicat.

Conform aceleiasi surse, fostului presedinte i se mai reproseaza ca nu a mai folosit firma CCIA, Exposib International Travel SRL, pentru realizarea de targuri si expozitii, ci o alta firma (Redal SRL)

„Un punct special a fost raportul privind situatia companiei detinute de catre Camera, Exposib International Travel SRL unde s-a constatat ca fostul Presedinte, in timpul exercitarii mandatului a transferat activitatea de targuri si expozitii catre compania Redal SRL. Aceasta companie este de ani buni in posesia bunurilor de o valoare importanta din patrimoniul companiei Exposib International Travel SRL din valoarea de inventar de 617.575 lei care nu se stie in ce baza au fost duse la Redal SRL si sunt folosite pentru realizarea de targuri si expozitii”, se mai mentioneaza in comunicat.

Gheorghe Aldea a fost suspendat din functia de presedinte al CCIA Sibiu si exclus din organizatie in iunie 2021, conducerea interimara fiind preluata de Octavian Isaila.

Presedintele interimar al CCIA Sibiu, Octavian Isaila, a preluat in luna ianuarie atributiile de director general al institutiei de la Eugen Iordanescu, cercetat sub control judiciar intr-un dosar de delapidare, trafic de influenta si dare de mita. (I.P.)

Leave a Reply