Accident mortal intr-un un poligon militar din Romania! Un plutonier in varsta de 36 de ani a fost calcat de un tanc

Un militar roman a murit, astazi, in jurul orei 11,30, in poligonul de antrenamente din localitatea Smardan, judetul Galati, calcat de un tanc. Militarul in varsta de 36 de ani facea parte din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” Galati, unitate din componenta Brigazii 282 Blindata „Unirea Principatelor” Focsani si participa la un exercitiu de instruire.


Potrivit MApN, plutonierul Sebastian Serban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati a decedat astazi pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, in Poligonul Smardan din judetul Galati.

Militarul coordona manevrele de deplasare ale unui tanc, moment in care a fost prins intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului.

Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului. Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata.

In acest moment, Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului.

Militarul avea 35 ani, era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit.

Conducerea MApN isi exprima profundul regret pentru tragicul eveniment si este alaturi de familia indoliata. (V.E.)

Leave a Reply