Politistii pensionari ar putea reveni in sistem! VEZI ordonanta de urgenta pe care o pregateste Ministerul Afacerilor Interne

Fostii politisti, jandarmi, politisti de frontiera sau pompieri care s-au pensionat ar putea alege sa revina la munca, daca traiesc cu nostalgia anilor petrecuti in sistem. Revenirea in cadrul MAI a politistilor poate deveni posibila, in perioada imediat urmatoare, in conditiile in care Guvernul pregateste o ordonanta de urgenta prin care se legalizeaza deschiderea portile inspectoratelor de politie, a unitatilor militare si a detasamentelor de pompieri pentru revenirea in activitate de zi cu zi a personalului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care s-a pensionat.


„Guvernantii nostri au constatat existenta unui flux tot mai ridicat de cetateni care tranziteaza punctele de trecere a frontierelor de stat, ocazie cu care, de abia la acest moment, au propus elaborarea unui proiect de Ordonanta de Urgenta, in baza caruia vor putea fi dispuse mai multe masuri, unele dintre acestea prezentand interes pentru sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.

Astfel, MAI va putea rechema in activitate/ reincadra, fara concurs, pe durata determinata de un an, cadre militare/ politisti care au trecut in rezerva/ le-au incetat raporturile de serviciu, cu acordul acestora; MAI va putea angaja personal fara concurs, pentru activitati specifice domeniilor migratie si azil, situatii de urgenta si ordine si siguranta publica, pentru o durata determinata, ce nu poate depasi 90 de zile de la data incetarii conflictului armat din Ucraina”, anunta sindicatul Europol, potrivit sursei citate.

De asemenea, categoriile de pensionari ai MAI mentionate ar urma sa beneficieze, in continuare, si de pensie, dar si de salariu. In aceste zile, se discuta intens pentru punerea bazei acestui proiect. Ramane de vazut daca el se va concretiza sau nu. (I.P.)

Leave a Reply