ALERTA! Atac diversionist la UM 02052, Mamaia-Sat. Militarul din postul de paza a fost atacat de o persoana mascata, fiind deposedat de pistolul mitraliera si de munitie

Un militar care se afla in postul de paza la Centrul 110 Comunicatii si Informatica din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, in aceasta seara, de o persoana mascata cu cagula si inarmata cu un cutit, fiindu-i sustrase pistolul mitralieră si incarcatorul cu 30 de cartuse.


Potrivit unei informari a Ministerului Apararii Nationale, militarul a aplicat procedurile legale, a opus rezistenta in confruntarea corp la corp cu agresorul, dar a fost o deposedat de arma din dotare si de un incarcator cu 30 de cartuse. Agresorul a fugit sarind gardul centrului, iar militarul agresat i-a anuntat de urgenta pe comandantul corpului de garda si pe cel al unitatii.

„O persoana neidentificata, cu cagula si inarmata cu o arma alba, a intrat prin efractie in perimetrul unitatii militare, in jurul orei 20,15, si l-a atacat pe militar. Militarul aflat in postul de paza a aplicat procedurile legale, a opus rezistenta in confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare si de un incarcator cu 30 de cartuse”, se precizeaza in comunicatul MApN.

Dupa ce a reusit sa-l deposedeze pe militar de arma si munitie, atacatorul a parasit perimetrul unitatii, sarind gardul imprejmuitor, iar militarul agresat si-a anuntat, de urgenta, superiorii.

„Conform procedurilor legale in vigoare, Parchetul Militar Constanta si organele de politie au deschis o ancheta pentru cercetarea evenimentului. De asemenea, comandantul Centrului 110 Comunicatii si Informatica a numit o comisie administrativa pentru cercetarea imprejurarilor producerii evenimentului. Conducerea Ministerului Apararii Nationale a dispus de urgenta, la nivelul tuturor unitatilor militare, masuri pentru intarirea serviciilor de paza si verificarea planurilor de paza si aparare a obiectivelor militare”, se mentioneaza in comunicatul MApN. (G.I.)

Leave a Reply