Regionala CFR Timisoara, licitatie in regim de urgenta pentru consolidarea si redeschiderea liniei ferate care deserveste UM 01930/E, aflata in zona aeroportului

In sistemul electronic de achizitii publice a fost postat, luni dimineata, anuntul de licitatie, in procedura simplificata, ce are ca obiect ”Lucrari de consolidare a liniei de garare MApN Remetea Mare – Aeroport ce deserveste UM 01930/E”. Valoarea totala estimata a contractului este de 819.327,73 lei, echivalentul a aproximativ 165.000 de euro, scrie clubferoviar.ro.


Pe linia de garare MApN Remetea Mare – Aeroport ce deserveste UM 01930/E, suprastructura este tip 40, 49, 60 – traverse de lemn si beton in aliniament si in curbe. La ultimul recensamant efectuat in toamna anului 2020, a fost constatat un procent foarte mare de traverse de lemn normale intr-o stare avansata de degradare.

Din cauza starii necorespunzatoare a traverselor care nu mai asigura mentinerea ecartamentului si a nivelului in limitele tolerantelor admise, in luna mai 2021 linia a fost inchisa circulatiei trenurilor.

Pentru eliminarea problemelor cauzate de traversele de lemn normale necorespunzatoare, in vederea redeschiderii liniei, se impune executarea lucrarilor de consolidare. Lucrarile necesare a se executa constau in urmatoarele operatiuni: inlocuirea traverselor de lemn si beton necorespunzatoare, cu altele noi si burajul I al traverselor, inlocuirea unui numar de 1.060 de traverse de lemn normale necorespunzatoare cu traverse lemn noi impregnate; inlocuirea a 52 de traverse de lemn normale necorespunzatoare cu traverse de beton T13 placate SB; inlocuirea a 8.678 mc traverse necorespunzatoare cu traverse speciale de lemn noi impregnate la aparatele de cale mentionate in caietul de sarcini”, se precizeaza in sistemul electronic de achizitii publice.

Pentru participarea la procedura de achizitie, ofertantii vor prezenta o lista a principalelor lucrari similare cu obiectul procedurii executate in ultimii cinci ani calculati de la data limita stabilita pentru depunerea ofertelor.

Lista va contine valori, perioade de executie, beneficiari, din care sa rezulte ca a executat unul sau mai multe contracte similare cu obiectul procedurii in domeniul feroviar in valoare individuala/ cumulata de minimum 800.000 de lei.

Garantia pentru participare este 8.193 lei fara TVA, pentru o perioada de valabilitate de sase luni. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 31 martie 2022, ora 15. Oferta trebuie sa fie valabila pana la data de 1 octombrie 2022. (I.P.)

Sursa: ziuadevest.ro

Leave a Reply