Maria Grapini nu-si poate ascunde simpatia pentru Rusia si Putin! „De ce trebuie sa punem steagul Ucrainei pe cladiri, institutii, pe strazi? Luptati pentru pace!”

Dupa ce, la sfarsitul lunii trecute, a atras atentia ca romanii care-i ajuta pe refugiatii din Ucraina se pot infecta cu Covid-19, europarlamentarul Maria Grapini revine in spatiul public cu un nou mesaj pro-Kremlin, in care ii ocaraste pe toti cei care, din solidaritate cu cauza poporului ucrainean, au decis sa puna drapelul tarii vecine pe strazi si pe diferite obiective publice si private.


Stiu ca se vor gasi ‘voluntari’ care sa ma injure dar ii asum! Solidaritatea, omenia, altruismul, sunt calitati care ar trebui sa le avem toti! Dar una e solidaritatea si altele sunt excesele si iesirea din limitele constitutionale!

Am felicitat pe toti cei care au ajutat refugiatii din Ucraina! Am condamnat razboiul si tragedia din Ucraina! Ca stat european, ca vecin, trebuie sa ajutam oamenii care fug din fata focului!

Dar de ce trebuie sa punem steagul Ucrainei pe cladiri, institutii, pe strazi???? Mai marii lumii trebui sa gaseasca solutii pentru incetarea focului si sa ajute populatia ucrainiana care a ramas la ei acasa! Sa gaseasca solutii pentru a lucra si avea casa, scoala pentru copii, familiile care au plecat din tara lor! Asta ar insemna solidaritate, nu steaguri fluturand si cocarde in piept! Luptati pentru PACE!”, a scris Grapini pe Facebook.

Reamintim ca Maria Grapini a fost aleasa europarlamentar pe listele PSD, insa acum reprezinta partidul lui Dan Voiculescu (PPU-SL) in Parlamentul European. Solidara cu cauza sefului ei de partid, care a fost condamnat la 10 ani de inchisoare intr-un dosar intocmit de DNA, Maria Grapini a lupta pe branci pentru a impiedica alegerea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror sef european.

De altfel, organul de propaganda al Kremlinului, publicatia Sputnik, i-a si acordat premiul de cel mai activ europarlamentar… (Mara Ion)

FotoȘ arhiva
Leave a Reply