PREMIERA. Procurorii DIICOT Alba Iulia au investigat furtul unui cont de Instagram. VEZI cum s-a finalizat ancheta

Procurorii DIICOT Alba Iulia au cercetat, in premiera nationala, furtul unui cont de Instagram, dupa ce o tanara din capitala Unirii a depus o plangere la politie prin care a sesizat organele judiciare ca a fost victima unei infractiuni informatice. Imprejurarea in care si-a pierdut contul, una des intalnita in mediul virtual: a accesat un link suspect si a introdus mai multe date personale.


Dosarul a fost in lucru pana in data de 21 martie 2022, cand procurorii au cerut renuntarea la urmarirea penala, iar magistratii Tribunalului Alba au admis cererea. Intre timp, tanara si-a facut alt cont de Instagram.

Potrivit motivarii instantei, tanara a formulat o plangere penala, ”aratand ca a fost victima unor infractiuni de natura informatica. In fapt, persoana vatamata a aratat faptul ca in data de 07.12.2021, in jurul orei 21.00, a primit pe contul sau Instagram un mesaj in limba engleza, de la o numita pesoana, prin care era incunostiintata despre faptul ca ar fi incalcat unele drepturi de autor, fiindu-i indicat sa acceseze un link in care sa completeze unele date personale, lucru pe care l-a facut, in caz contrar contul urmand a-i fi sters.

A doua zi, persoana vatamata a primit mai multe e-mail-uri de la compania Instagram, prin care era informata ca persoane necunoscute au accesat fara drept contul sau Instagram si i-au restrictionat accesul la acesta”, se arata in motivarea instantei.

Dupa ce si-a dat seama ca si-a pierdut contul de Instagram, tanara a facut o plangere la politie, dar la sfarsitul anchetei a declarat ca nu mai doreste ca aceasta sa fie continuata, deoarece si-a facut intre timp alt cont si nici nu a suferit prejudicii.

In aceste conditii, judecatorii Tribunalului Alba au admis si au dispus ca procurorii sa renunte la urmarirea penala. (V.E.)

Sursa: Alba24

Leave a Reply