Targul Liceelor din Timis merge mai departe, in ciuda opozitiei fatise a inspectorului scolar general Aura Danielescu! De astazi, CJ Timis sustine oficial acest eveniment

Tentativa Aurei Danielescu, revenita cu scandal in fruntea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Timis, de a-si asuma meritele organizarii Targului Liceelor din Timis, un eveniment care s-a bucurat de un succes imens in randul elevilor, parintilor si profesorilor, inca de la prima editie, este sortita esecului.


Mai mult, din cauza radicalizarii acestei sarbatori a liceelor din Timis, in conditiile in care PSD-ista Aura Danielescu, cumnata vicepremierului Sorin Grindeanu, a avertizat ca orice liceu sau scoala care va participa la targ nu are girul ISJ, de astazi, presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, si-a anuntat sustinerea neconditionata pentru acest eveniment in premiera nationala.

„Proiectul nostru merge mai departe. Oricat ar incerca unii sa-l destabilizeze, de astazi avem si sustinerea Consiliul Judetean Timis. Ii multumim domnului presedinte Alin Nica care a imbratisat cu drag ideile noastre. Impreuna suntem mai puternici si nimeni nu ne poate dobori!”, este vestea transmisa de coordonatorul Targului Liceelor din Timis, elevul Vlad Sarca, de la Liceul „Vlad Tepes” Timisoara.

De altfel, ca o sfidare a pozitiei dictatoriale a Aurei Danielescu, care reuseste sa dezbine invatamantul timisean la nici doua saptamani de la revenirea in functie – gratie lobby-ului facut la varful PSD si a Ministerului Educatiei de cumnatul Sorin Grindeanu -, de ieri, s-a alaturat Targului Liceelor Timisene si Fundatia Judeteana pentru Tineret Timis (FITT) si Europe Direct Timisoara, prin Alma Pap.

Desigur, sefa ISJ Timis nu va trece usor peste acest act de indisciplina al elevului Vlad Sarca si a celorlati colaboratori din echipa cu care a dezvoltat super-proiectul targului liceelor, de aceea este de asteptat ca pana in zilele de 7 si 8 aprilie, cand se va desfasura acest eveniment gazduit de Iulius Town Timisoara, sa incerce blocarea acestuia si pe alte cai, chiar ministeriale.

„Nu am acceptat propunerea pe care mi-a facut-o dna. prof Aura Danielescu, inspector scolar general al ISJ Timis, cu privire la continuarea parteneriatului. Suparata fiind pe aceasta situatie si pe faptul ca nu este ok “sa facem 2 targuri ale liceelor”, a precizat ca participarea la evenimentul nostru va fi pe propria raspundere a cadrelor didactice.

Una dintre conditiile continuarii acestui parteneriat era ca data si locatia Festivalului Liceelor sa fie schimbate, asta dupa ce deja le-am anuntat acum cateva zile. Insa, am incredere in mine, in echipa noastra de voluntari si de organizare, in partenerii si sponsorii acestui eveniment. Stiu ca impreuna vom face un eveniment educational de succes, amplu si plin de culoare. Un eveniment unic, care ii va ajuta pe elevi sa se orienteze corect in cariera si care va imbina utilul cu placutul”, a anuntat Vlad Sarca.

De cealalta parte, sefa ISJ Timis a lansat un avertisment pentru toti directorii de scoli si de licee care se gandesc sa participe la High School Festival.

Apelul meu catre directorii si colegii din judet a urmat dupa ce in spatiul public, pe retele de socializare, anumiti elevi au lansat provocarea ca acest targ sa se organizeze in mod independent, fara sigla ISJ Timis.

Atentionarea mea a vizat in mod evident faptul ca, in lipsa implicarii noastre institutionale, nu vom putea participa si purta responsabilitatea pentru eventuale evenimente de nedorit. Orice incident, orice impediment ar fi fost asociat automat cu cele doua institutii, ISJ si CJARE, ceea ce nu este corect si nici legal de vreme ce evenimentul nu se desfasoara sub coordonarea noastra.

Prin urmare, unitatile care participa la un targ privat, organizat in afara cadrului legal si institutional, poarta evident responsabilitatea a ceea ce se petrece la evenimentul respectiv.” (Mara Ion)

 

Leave a Reply