O tanara care si-a comandat o poseta Louis Vuitton pe internet, data in judecata de celebra casa de moda din Franta! VEZI ce decizie a pronuntat instanta

O tanara care si-a comandat o poseta de lux pe internet, pe un site din China, va fi nevoita sa renunte la ea, cu piederea de rigoare, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a dispus, recent, „distrugerea produsului retinut prin notificarea ANV DRGV Cluj Napoca nr.8913/13.08.2019, respectiv a gentii purtand fara drept semne similare marcilor UE 000015628 si 000015602”.


Este vorba de o geanta de mana de dama ce poarta insemnele celebrei marci Louis Vuitton, ce a fost retinuta de Biroul Vamal de Interior Cluj. Poseta fusese comandata de o tanara din Cluj-Napoca, prin intermediul unui site internet, de la un comerciant situat in orasul Chencun din provincia Guangdong a RP Chineza.

Procesul a debutat la Tribunalul Bucuresti, reclamant fiind chiar casa de moda Louis Vuitton Malletier, socotit cel mai valoros brand de lux din lume.

Tanara cumparatoare a declarat instantei ca a fost de buna credinta si ca fost inselata la randul sau. Ea a spus ca nu a facut altceva decat sa cumpere pentru propriul sau uz o geanta de pe internet, fara sa stie ca este vorba despre un produs contrafacut. Dupa cum a consemnat rolii.ro, tanara a declarat ca intelege sa achieseze la pretentiile reclamantului, ca este de acord cu distrugerea produsului, dar ca nu este de acord cu suportarea vreunei cheltuieli de judecata.

Daca instanta de fond a respins actiunea ca neintemeiata, cu argumentul ca in speta nu este indeplinita si conditia legata de inexistenta unui act de comert din partea paratei care a achizitionat respectivul produs strict pentru uzul personal, instanta de apel a dat curs doar pretentiei de distrugere a produsului in cauza, fara a obliga parata la plata cheltuielilor de judecata.

Solutia Curtii de Apel Bucuresti nu este inca definitiva si mai poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte, in termen de 30 de zile de la comunicare. (V.E.)

Leave a Reply