Premiera nationala la Suceava! Magazin cu produse gratuite pentru refugiatii din Ucraina, de unde acestia pot alege, zilnic, cate 10 produse

Solidaritatea bucovinenilor cu refugiatii din Ucraina a mers atat de departe, incat le-au pus la dispozitie un magazin cu marfuri gratuite. Initiativa apartine conducerii Universitatii ”Stefan cel Mare” din Suceava, care se implica activ, in continuare, in sprijinirea, in diferite forme, a refugiatilor din Ucraina care tranziteaza judetul sau se stabilesc in zona, in asteptarea incetarii razboiului de peste granita.


De aceasta data, universitarii s-au organizat si au reusit sa amenajeze un magazin in incinta Observatorul Astronomic, destinat refugiatilor care locuiesc in zona.

”Magazin pentru refugiatii din zona Sucevei la Observatorul Astronomic al USV. Pe langa distribuirea ajutoarelor catre Ucraina si catre centrele de refugiati din Suceava si Botosani, am deschis in cadrul Observatorului Astronomic al USV si un magazin pentru refugiatii care locuiesc in zona, cu programul 12-16 (inclusiv sambata si duminica). Acestia pot alege ZILNIC cate 10 produse de la acest centru pe baza documentelor ce atesta statutul lor”, a informat prorectorul Mihai Dimian.

Sunt puse in mod gratuit la dispozitia refugiatilor alimente, haine, jucarii, rechizite si alte obiecte de necesitate zilnica. (I.P.)

Leave a Reply