Arbitrul Ovidiu Hategan, operat de urgenta la Timisoara! “In ceea ce priveste cariera sportiva, nu ne putem pronunta in acest moment”, a anuntat directorul spitalului

Arbitrul FIFA Ovidiu Hategan, 41 de ani, cel mai bine cotat arbitru roman al momentului, a fost operat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, dupa ce a fost transferat de urgenta de la Arad, in cursul noptii de duminica spre luni, in urma unui infarct.


„In timpul antrenamentului a simtit o durere in piept. Cum este medic de profesie, si-a dat seama de simptome si a urcat in masina, mergand singur la spital. A ajuns in cele din urma la Padurea Verde, la Timisoara, si in urma unui EKG i s-a spus ca are ceva vena infundata. I-a fost montat un stent”, a dezvaluit o persoana apropiata arbitrului Ovidiu Hategan, citata de Special Arad.

Pentru a pune capat speculatiilor privind starea de sanatate a arbitrului si daca, dupa interventia chirurgicala, va mai putea arbitra meciuri la cel mai inalt nivel, Luca Constantin Tudor, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timisoara, a declarat, luni, ca arbitrul Ovidiu Hategan a ajuns in stare grava la unitatea pe care o conduce, dar starea centralului este foarte buna in acest moment.

Domnul Hategan a ajuns in cursul noptii, de urgenta, adus cu ambulanta de la Arad, intr-o stare grava. Noi suntem singurul institut din vestul Romaniei care trateaza infarctul miocardic acut prin mijloace interventionale. In concluzie, pentru ca avem o linie de garda care asigura permanenta la laboratorul de angiocoronografie, a fost introdus de urgenta in sala, i-am facut angiografia, am constatat ca are o artera infundata si i s-a pus un stent. Starea lui este stabila, in prezent este foarte bine, continuam sa-i facem niste investigatii suplimentare si in acest fel vom vedea si ce se intampla in continuare cu cariera dansului.

Referitor la gravitate, sigur, toata lumea stie ca un infarct miocardic acut are o mortalitate care poate sa mearga pana la zece la suta. In conditiile in care pacientul este adus intr-un timp util la spital, ceea ce a fost si cazul dansului, sigur ca prognosticul lui este mult mai bun. Nu cred ca se pune problema de complicatii ulterioare majore, iar in ceea ce priveste cariera sportiva nu ne putem pronunta in acest moment, dar depinde cum vor evolua lucrurile in continuare si, bineinteles, de optiunea lui“, a declarat Luca Constantin Tudor, managerul spitalului in care a fost operat Ovidiu Hategan, intr-o conferinta de presa.

Hategan a revenit recent din Arabia Saudita, unde a condus cateva meciuri.

Cel mai bine cotat arbitru roman, cu 295 de meciuri in Liga I si numeroase partide conduse la nivel international, mai ales in Liga Campionilor, face parte din categorie Elite, cea mai inalta a UEFA, si se numara printre centralii care pot fi selectionati pentru a arbitra la Cupa Mondiala din Qatar. (C.R.)

Leave a Reply