N-a rezistat decat 45 de zile! Generalul de brigada Ionel Corbu a solicitat incetarea detasarii la Ministerul Justitiei si revenirea la Parchetul Militar Bucuresti

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii se va pronunta, in sedinta de maine, 29 martie, cu privire la solicitarea generalui de brigada magistrat Ionel Corbu de incetare a detasarii la Ministerul Justitiei – Directia Corpul de control al ministrului si revenirea acestuia la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti.


Ionel Corbu, care detine functia de prim-procuror militar la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, a rezistat in aceasta functie doar o luna si jumatate, in conditiile in care a fost detasat la Ministerul Justitiei – Directia Corpul de control al ministrului, pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 14.02.2022.

Decizia a fost luata in unanimitate, iar propunerea a fost adoptata dupa suplimentarea ordinii de zi a sedintei din 8 februarie 2022.  Corbu Ionel, general de brigada magistrat, a fost seful direct al lui Bogdan Ciprian Pirlog, co-presedinte al unei cunoscute ONG-uri din domeniul Justitiei – Asociatia „Initiativa Pentru Justitie”.

Postul de sef la Directia Corpul de control al ministrului Justitiei a fost detinut pana in octombrie 2021 de Tirlea Adrian, prim-procuror adjunct la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, fost presedinte al Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti la alegerile locale din 2020.

El fusese numit in functie la Ministerul Justitiei la mijlocul lunii aprilie 2021, dupa ce ministrul de atunci, Stelian Ion, a solicitat detasarea acestuia pentru o perioada de 3 ani, incepand cu data de 20.04.2021.

Sase luni mai tarziu, dupa demiterea lui Stelian Ion si ruperea coalitiei PNL – USR, Adrian Tirlea a solicitat Sectiei pentru Procurori al CSM sa dispuna incetarea detasarii sale in cadrul Ministerului Justitiei, incepand cu data de 15 octombrie 2021. In consecinta, Sectia pentru procurori a CSM a adoptat in unanimitate. (V.E.)

Leave a Reply