Seful Corpului de control al Ministrului Sanatatii, acuzat de procurorii DNA ca a divulgat unui candidat subiectele de la proba scrisa a concursului organizat de minister

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Dina Constantin, la data faptei director al Corpului de Control al Ministrului din cadrul Ministerului Sanatatii si presedinte al unei comisii de concurs, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, savarsita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.


In ordonanta procurorilor se arata ca, in perioada februarie – 6 martie 2022, in contextul organizarii unui concurs de ocupare a functiei de sef serviciu Control in cadrul Corpului de control al Ministrului Sanatatii, inculpatul Dina Constantin, in calitatile mentionate mai sus, ar fi transmis in mod nelegal unuia dintre candidati o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisa.
Actionand in aceasta maniera, inculpatul ar fi facilitat obtinerea de catre candidatul favorizat in maniera de mai sus a unui punctaj care i-ar fi permis sa promoveze proba respectiva.

Proba interviului nu a mai avut loc din cauza interventiei procurorilor anticoruptie. (V.E.)

One thought on “Seful Corpului de control al Ministrului Sanatatii, acuzat de procurorii DNA ca a divulgat unui candidat subiectele de la proba scrisa a concursului organizat de minister

  1. Daca s-ar fi actionat astfel si la IPJ Timis de cel putin 10 ani incoace, pana acum Petecel si-ar fi terminat de executat pedeapsa, bineinteles in calitate de candidat la functia de sef BOPMU la sectia 3, Boia nu ar mai fi fost cercetat pentru santaj, Bolbos, Muntean, Craciunescu etc. n-ar mai fi fost arestati preventiv, Mirescu nu mai ajungea la Timisoara, vreo 50 de sefi ieseau la pensie de pe functii de executie… Victor Ponta nu pierdea alegerile, nu mai incepea razboiul in Ucraina. Efectiv s-a deformat realitatea prin aceste concursuri trucate si implicit s-a conturat o alta ordine mondiala. Toate acestea din cauza oportunismului unor decizii.

Leave a Reply