Traian Basescu, evacuat din vila de protocol! VEZI ce alte drepturi mai pierde fostul presedinte, dupa decizia privind colaborarea cu fosta Securitate

Traian Basescu si familia sa au la dispozitie 60 de zile pentru a se muta din vila de protocol de care beneficiaza gratuit, in calitate de fost sef de stat, a transmis luni, pentru HotNews.ro, Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Acest termen curge de la data de 23 martie, cand instanta suprema a decis ca Basescu a fost colaborator al fostei Securitati.


Vila are 7 camere si 2 camere de serviciu, iar inainte de a fi repartizata lui Traian Basescu a fost detinuta de Mioara Roman, sotia fostului premier Petre Roman. Familia Roman a locuit acolo timp de 25 de ani, iar dupa divortul dintre cei doi Mioara Roman a ramas in spatiu, insa a refuzat sa mai plateasca chiria marita in valoare de 6.000 de euro pe luna. In consecinta, s-au adunat datorii uriase si a fost evacuata, in urma unei hotarari definitive a instantelor de judecata.

In calitate de sef al statului in perioada 2004-2014, Traian Basescu a primit in folosinta gratuita, in februarie 2015, o vila aflata in strada Gogol nr. 2, din Sectorul 1, care se afla in vecinatatea Vilei Lac 3, resedinta de protocol a fostului presedinte in perioada in care a condus Romania.

Dupa decizia instantei supreme, Basescu pierde, printre altele, si dreptul la locuinta gratuita. „In cazul in care partile nu vor rezolva diferendele pe cale amiabila, respectiv daca spatiul nu se elibereaza la termenul de mai sus, competenta de solutionare revine instantelor judecatoresti romane, conform dispozitiilor prevazute de Codul Civil privind evacuarea”, a transmis, luni, Biroul de Presa al RA-APPS.

Drepturile pe care le pierde Traian Basescu dupa decizia privind colaborarea sa cu fosta securitate sunt locuinta de protocol, indemnizatia lunara in cuantum egal cu 75% din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu, paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza. (Mara Ion)

Cititi mai mult pe Hotnews

Leave a Reply