FLAGRANT. Politist saltat de procurorii DNA cand lua spaga pentru a divulga informatii dintr-un dosar instrumentat de DIICOT. In total, ar fi primit 15.400 de euro

Un politist din Valcea a fost retinut, ieri, in urma unui flagrant organizat de procurorii DNA, in timp ce primea spaga de la o persoana cercetata de DIICOT. Agentul Mihai Dandea, de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea, este acuzat de luare de mita, iar astazi va fi prezentat judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.


Politistul e acuzat ca, pentru 14.500 de euro, i-ar fi divulgat informatii din ancheta unui inculpat acuzat de fraude informatice.

Comunicatul DNA:

In ordonanta procurorilor se arata ca, in cauza, exista date si probe care contureaza urmatoarea stare de fapt:

Inculpatul Dandea Mihai, in calitatea mentionata mai sus, incepand din toamna anului 2020 si pana in luna martie 2022, ar fi pretins periodic mai multe sume de bani de la o persoana cercetata intr-un dosar penal al D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Valcea pentru savarsirea unor infractiuni informatice, si ar fi primit in total suma de 15.400 euro, in legatura cu indeplinirea unor acte care intrau in indatoririle sale de serviciu sau in legatura cu indeplinirea unor acte contrare acestor indatoriri.

Concret, printre altele, inculpatul ar fi pretins si primit suma de bani mentionata mai sus pentru a pune la dispozitia persoanei respective informatii confidentiale din dosarele D.I.I.C.O.T., despre care ar fi avut cunostinta in virtutea atributiilor sale de serviciu.

In acelasi context, la data de 28 martie 2022, inculpatul Dandea Mihai ar fi primit suma de 500 euro, moment in care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.
Inculpatului Dandea Mihai i s-a adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala.

La data de 29 martie 2022, inculpatul este prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply