Politist de la IPJ Timis condamnat la 3 ani de inchisoare! Agentul a fost de acord sa-l „ierte” pe un sofer vitezist si sa o sanctioneze pe sotia acestuia

Un politist din Timis a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru fals material in inscrisuri oficiale, dupa ce a acceptat ca, la rugamintile unui sofer care a depasit viteza legala, sa o sanctioneze si sa-i suspende permisul sotiei acestuia, pentru a-l ajuta pe conducatorul auto sa nu-si piarda locul de munca.


Politistul a fost trimis in judecata pentru ca in cursul anului 2015, dupa ce l-a prins pe un sofer de la o multinationala din Sannicolau Mare conducand cu 131 km/h prin localitate, a amendat-o pe sotia barbatului, astfel incat soferul sa nu ramana fara loc de munca.

Femeia a declarat ca i-a dat sotului sau documentele fara a-i cere detalii.

Dupa cateva ore, a mai aratat martora,  sotul sau a revenit acasa, ocazie cu care i-a spus sotiei ca ea a ramas fara permis de conducere pentru depasirea limitei de viteza.

Barbatul i-a explicat ca a fost depistat in trafic in acea data depasind limita de viteza, iar politistul care l-a oprit i-a cerut sa aduca documentele sotiei pentru a nu-i suspenda lui dreptul de a conduce, fiind angajat ca sofer.

Femeia a declarat ca nu se considera vatamata in drepturile sale si nu a avut nicio pretentie.

Politistul trimis in judecata a declarat in timpul procesului ca dupa ce l-a oprit pe soferul prins cu viteza, l-a rugat sa nu ii ia permisul pentru ca ramane fara loc de munca.

”Ajuta-ma cu ceva pentru ca raman fara serviciu”, ar fi spus barbatul.

Acesta a fost contextul in care politistul s-a hotarat sa il ajute pe sofer, luandu-i permisul sotiei.

In urma procesului, politistul a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare, scrie antena3.ro. (V.E.)

Leave a Reply