Soc maxim in PSD! Viorica Dancila a demisionat din partid si s-a alaturat unei noi formatiuni politice. “Am fost atacata cu agresivitate chiar din interiorul partidului din care faceam parte!”

Viorica Dancila, fostul premier al Romaniei, a decis sa plece din PSD si sa se alature unei noi formatiuni politice. Partidul se numeste Partidul Natiune Oameni Impreuna, prescurtat NOI. Anuntul a fost facut chiar de fostul premier, pe pagina de Facebook.


Fostul premier a scris ca, dupa 26 de ani de cariera politica in PSD, s-a hotarat sa o ia de la capat, ca membru al unei formatiuni politice noi.

Partidul se numeste NOI,  Natiune Oameni Impreuna, despre care Viorica Dancila spune ca este o formatiune din care fac parte oameni „tineri, dar valorosi”.

Partidul NOi este condus de Bogdan Petrescu, Francesco Serban, Iulia Hirica si Razvan-Gabriel Gogot, potrivit site-ului partidului.

„Cred ca multi dintre d-vs v-ati intrebat daca mai exista o sansa ca Romania sa ne apartina. Mi-am pus si eu, de nenumarate ori, aceasta intrebare, si da, cred cu convingere ca acest lucru se poate realiza. Cum? Doar daca fiecare dintre noi luam decizii radicale.

Eu am luat acum aceasta decizie. Dupa 26 de ani de cariera politica in PSD, m-am hotarat sa o iau de la capat. De astazi sunt membru al unei formatiuni politice noi. Partidul,,Natiune Oameni Impreuna”(NOI). Un partid tanar, cu oameni tineri, dar valorosi, oameni care au decis sa nu mai stea deoparte”, scrie fostul membru PSD.

Ea a mai scris ca nu se mai regaseste in PSD si ca nu mai rezoneaza cu deciziile pe care le ia actuala conducere.

Politicianul a mai vorbit despre revenirea in politica si despre faptul ca isi asuma criticile care vor urma.

„Nu a fost usor ca dupa 26 de ani in care am activat in Partidul Social Democrat sa fac acest pas. L-am facut insa pentru ca NU ma mai regasesc in PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia.

Nu eu i-am tradat, ei ne-au tradat pe multi dintre noi, au dezamagit increderea acordata de foarte multi romani. Mi-am asumat activitatea mea publica, cu bune si rele.

De aceea, sunt convinsa ca revenirea mea in politica va atrage si multe critici. Insa, ca un om care isi iubeste tara, ca un bun roman, nu pot sta deoparte cand vad ca lucrurile nu merg bine”, a a continuat ea.

Viorica Dancila a mentionat ca a fost atacata chiar din interiorul partidului din care facea parte si a mentionat ca a gasit in noua formatiune politica multe valori la care adera.

“Nu am ales sa revin in politica pentru a crea sau a intretine divergente cu cineva sau pentru a ataca celelalte formatiuni politice, chiar daca am fost atacata cu incrancenare si agresivitate, chiar din interiorul partidului din care faceam parte. Am revenit in politica pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi in care politica poate fi si altfel, o politica in care interesul personal si cel de partid sa fie inlocuit cu interesul national”, a mai spus Viorica Dancila.

„Acest tip de abordare, de gandire politica, pe care o apreciez, pe care o sustin si care ma defineste, am regasit-o in randul membrilor Partidului ,,Natiune Oameni Impreuna”(NOI). Am gasit aici oameni care nu au mai facut politica, oameni seriosi, cu experienta relevanta in domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazata pe patriotism, adevar, consens, comuniune, credinta autentica, se identifica cu viziunea mea, cu ceea ce imi doresc pentru Romania si pentru romani.

Am facut acest pas avand convingerea ca, indiferent daca am mai facut sau nu politica, indiferent in ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, daca ne dorim un viitor mai bun.

Este imperios necesar ca toti cei care credem in Romania, toti cei care credem ca impreuna putem reinventa destinul tarii noastre, sa ne conjugam eforturile si sa avem o viziune unitara.

A venit vremea sa ne unim fortele, pentru ca Romania sa fie un stat respectat, un stat modern si european, un stat in care soarta fiecarui roman sa conteze.

Toti cei care ne dorim o alta abordare, toti cei pentru care interesul national este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel incat EU, TU, EA, EL sa devina NOI, NOI cei care avem o inima care vibreaza la unison pentru Romania, nu mai avem voie sa stam deoparte. #NOI #PartiduluiNatiuneOameniImpreuna #UNITATE #ForteNOI”, este mesajul de bun ramas al fostului lider interimar al PSD. (Mara Ion)

Leave a Reply