Filiala PMP Timis nu s-a „predat” europarlamentarului Eugen Tomac! „Un anumit domn Balas ne-a interzis accesul in sediul partidului. O situatie ridicola, din zona infractionalului”

Europarlamentarul Eugen Tomac – care a revenit in fruntea Partidului Miscarea Populara (PMP) in urma unui congres de mazilire a presedintelui legitim, Cristian Diaconescu – a sustinut, astazi, o conferinta de presa la Timisoara, in care a vorbit despre situatia ridicola din interiorul partidului, pe care a comparat-o cu o scena de teatru si cativa actori ce se incapataneaza sa ramana, sa joace, chiar daca luminile s-au stins si toata lumea a plecat acasa.


Din cauza ca disputa de la varful partidului va fi transata de intantele de judecata, doar luna viitoare, cand se va stabili daca hotararile prin care Cristian Diaconescu a fost data afara din PMP au fost legitime, Eugen Tomac si secretarul executiv Ionut Simionca nu au reusit sa-i convinga pe colegii de la varful Filialei Timis sa se „predea” si sa le inmaneze cheile de la sediul organizatiei, astfel ca intalnirea cu presa a avut loc intr-o sala de conferinte a unui hotel.

„Unii colegi din Timis s-au pus intr-o situatie ridicola, refuzand accesul nostru in sediul filialei. Sunt oameni care n-au adunat nici macar o semnatura pentru PMP, nu au facut campanie pentru PMP, traseisti, care au venit sa conduca. Ce se intampla la PMP, acum, pare o comedie fara sfarsit si sper ca acei colegi ai nostri reticenti la schimbarile care au loc sa inteleaga ca atitudinea lor aduce prejudicii PMP. Un anumit domn Balas ne-a interzis accesul in sediul partidului, in mod ilegal, o decizie care intra in zona infractionalului. Nu exista niciun domn Balas validat de organismele partidului”, a precizat Eugen Tomac, anuntand ca s-a incheiat inca o etapa din istoria partidului.

„Diaconescu nu este presedintele PMP si nu va mai fi niciodata! Drumurile noastre s-au despartit definitiv, dupa ce fostul presedinte a negociat o alianta cu AUR. PMP nu va sta niciodata la masa cu un partid extremist, pentru ca partidele extremiste sunt considerate cancerul Europei”, a dezvaluit Tomac motivul pentru care l-a inlaturat pe Cristian Diaconescu din fruntea formatiunii politice.

Europarlamentarul a mai spus ca are incredere in noua echipa de conducere a PMP Timis, Claudiu Mihalceanu – Ligia Dugulescu, si ca spera ca acestia sa adune in jurul lor si alti oameni de valoare, cu principii solide, specifice dreptei politice.

Intrebat cu cine va face alianta PMP la viitoarele alegeri si daca partidul fondat de Traian Basescu va fi aruncat in bratele PNL, Eugen Tomac a declarat ca, deocamdata, partidul isi va consolida propria identitate.

Totusi, in acest context, liderul PMP nu a reusit sa explice numirea sotiei sale, Diana Postica, in functia de viceconsul la Ambasada Romaniei din Belgia, in conditiile in care PMP nu se afla la guvernare.

„O minciuna, speculatii! Ea a fost numita de un an, eu am revenit in viata publica doar de o luna. A fost sefa de promotie la Drept, asa a ajuns”, s-a precipitat Eugen Tomac, cand s-a insinuat ca aceasta numire ar fi un bonus, in avans, pentru mazilirea lui Diaconescu si plasarea PMP in zona de control a unuia dintre cele doua partide mari aflate la guvernare.

Urmeaza ca, duminica, presedintele mazilit al PMP, Cristian Diaconescu, sa vina la Timisoara, la o sedinta cu conducerea legitima a filialei, si sa dea o replica acuzatiilor lansate de Eugen Tomac. (G.I.)

Leave a Reply