Fostul lider de sindicat al politistilor, Dumitru Coarna, va fi dat afara din PSD, dupa ce a insotit-o pe Diana Sosoaca in audienta la ambasadorul Rusiei la Bucuresti

Un nou scandal zguduie scena politica din Romania, dupa ce patru parlamentari s-au intalnit cu ambasadorul rus la Bucuresti, Valeri Kuzmin, caruia i-au prezentat o propunere privind o asa-numita ”pozitie de neutralitate” a Romaniei in razboiul declansat de Rusia in Ucraina.


Este vorba despre senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca si deputatii Mihai Lasca, Francisc Toba, toti trei ex-AUR, carora li s-a alaturat si deputatul Dumitru Coarna, fostul lider national al politistilor, care nu a avut niciun mandat din partea PSD pentru a participa la aceasta intalnire controversata.

“Voi propune excluderea domnului deputat Dumitru Coarna din Partidul Social Democrat, in prima sedinta a conducerii partidului. Actiunile domnului Coarna sunt total contrare viziunii PSD despre democratie, libertate si drepturile fundamentale.
PSD este un partid pro-european, care a avut un rol decisiv in aderarea Romaniei la Uniunea Europeana si NATO si care condamna ferm agresiunea armata a Ucrainei de catre Federatia Rusa”, a anuntat liderul PSD, Marcel Ciolacu, astazi, pe Facebook.

Potrivit unui mesaj al senatoarei Diana Sosoaca, audienta a fost solicitata de partea romana, tema intalnirii fiind Pacea de la Bucuresti si Neutralitatea Romaniei. De altfel, fosta membra a AUR a starnit, la sfasitul lunii februarie, un val de indignare chiar pe pagina ei de Facebook, dupa ce a pus sub semnul intrebarii atacul Rusiei asupra Ucrainei si bombardamentele din Kiev.

Revoltati, internautii au trimis-o pe senatoare sa faca live-uri din Kiev, iar unii s-au oferit s-o ajute cu transportul. (Mara Ion)

Leave a Reply