Parcul Primaverii! Consiliul Judetean Timis organizeaza cel mai mare festival multicultural din regiune, pe scena caruia urca Loredana Groza, Subcarpati si Damian Draghici

Consiliul Judetean Timis pregateste Parcul Primaverii, eveniment de anvergura conceput pentru a fi cel mai mare festival multicultural din regiune si adus in fata publicului ca si contributie speciala pentru Timisoara, Capitala Europeana a Culturii. Prima editie a Parcului Primaverii va incepe in 15 aprilie, cu acces liber si gratuit la toate activitatile culturale, de divertisment si de incurajare a petrecerii timpului liber in familie.


Cele 11 zile de festival vor avea loc la Muzeul Satului Banatean pe o suprafata de peste 10 hectare si vor aduce in fata publicului cele mai frumoase rezultate ale muncii celor sase institutii de cultura finantate de Consiliul Judetean Timis.

Timisorenii, timisenii, dar si turistii culturali se vor bucura de spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectura, concerte, expozitii si ateliere creative.

Marea deschidere a Parcului Primaverii va fi facuta de cunoscuta trupa Subcarpati, in vinerea dinaintea Floriilor, iar in ziua imediat urmatoare, pe scena va urca Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate artiste din Romania, alaturi de Banda Agurida. In urmatorul weekend, in a doua zi de Paste, publicul se va bucura de Damian & Brothers, artisti care promit un recital de exceptie, un mix de diverse si numeroase stiluri muzicale.

„Prin felul in care este conceput si organizat, Parcul Primaverii este un reper de bune practici pentru ce  trebuie sa insemne Program Cultural al viitoarei Capitale Europene a Culturii. Avem datoria, cei implicati in Timisoara – Capitala Culturala, sa deschidem actul de cultura, sa il facem atractiv si sa-i dam o dimensiune europeana.

Muzeul Satului va fi revitalizat si redefinit prin prisma programului cultural al festivalului, iar publicul va avea ocazia sa se reconecteze la viata culturala, la cea sociala, la imprejurimile verzi ale orasului si la capacitatea de recreere a acestuia. Evenimentul va aduce impreuna generatii diferite si va consolida relatiile dintre operatorii culturali locali”, a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Parcul Primaverii depaseste limitele unei simple insumari a mai multor acte de cultura. Organizatorii construiesc o lume de basm in cadrul careia fiecare persoana care va trece pragul Muzeului Satului Banatean va avea ocazia de a-si crea si trai propria poveste magica. Elementul comun al amintirilor care vor fi faurite in Parcul Primaverii va fi atmosfera fantastica intretinuta de decor si personaje nemaiintalnite.

Avand in vedere anvergura si conceptul unic al Parcului Primaverii, in urmatoarea perioada, o data la fiecare trei zile, Consiliul Judetean va dezvalui public cate o componenta importanta a programului, tinta ambitioasa a organizatorilor fiind aceea de a reuni, in 11 zile, peste 100.000 de participanti cu varste si interese culturale diferite. (I.P.)

Leave a Reply