Patru mari doamne ale dramaturgiei romanesti, pe scena Teatrului National din Timisoara! Spectacolul “Gaitele”, o satira sociala in care este demascata “lumea putreda in hada ei goliciune”

oznorHB

Eliberat de restrictiile pandemice care i-au pus in cui pofta de teatru, publicul iubitor de spectacole rasunatoare, cu vedete de Bucuresti, are motive de bucurie: “Gaitele”, in directia de scena a a regizorului Gelu Colceag, se joaca in 4 aprilie 2022, la Opera Nationala Romana din Timisoara, de la ora 17 si de la ora 20.


Eveniment mult asteptat de spectatori, “Gaitele” este un spectacol impresionant, ce aduce in fata publicului un veritabil careu de asi ai actoriei: Maia Morgenstern, Carmen Tanase, Virginia Rogin si Adriana Trandafir, in memorabilele roluri din ”viesparul” lui Alexandru Kiritescu, o lume deformata, devorata, fascinata de proximitatea mortii.

Alaturi de ele, extraordinara distributie a montarii ii reuneste pe Manuela Harabor, Gabriel Fatu, Tudor Istodor, Ion Ionut Ciocia.

Titlu-reper in repertoriul autohton, ”Gaitele” captiveaza privitorul cu personajele puternic conturate, dinamica jocului si tumultul actiunii. Accentele de caricatura prin care sunt puse in lumina moravurile vremii si umorul uneori amar, alteori ironic, dar tot timpul debordant, completeaza aceasta satira sociala in registru comic.

Stralucita piesa despre romanismul de ieri si de azi, cu savuroase replici in care comicul devine un adevarat torent de nuante, de la umorul frust la tachinarea fina, de la rasul sanatos si gestul buf, la sarcasmul monden, “Gaitele” (sau ”Cuibul de viespi”) este o satira sociala in care, declara autorul ei,“ m-am straduit, cu adevar si manie, sa demasc lumea putreda ce mi se dezvaluise in toata hada ei goliciune”. Bilete, pe Ticketstore.ro, BLT.ro si la Agentia Operei timisorene.

Leave a Reply