Ce este bullyingul si delincventa juvenila? Politistii locali din Timisoara, lectii de prevenire in randul elevilor de la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau

Politia Locala Timisoara a reinceput activitatile de prevenire in unitatile de invatamant arondate, in vederea cresterii gradului de siguranta al elevilor si al personalului didactic, dar si pentru preintampinarea delicventei juvenile in incinta unitatilor de invatamant preuniversitar si in zonele adiacente, pe langa misiunile desfasurate in perioada anului scolar, de supraveghere a afluirii si defluirii elevilor de la cursuri.


Astfel, saptamana trecuta, un politist local si un reprezentant al Biroului Consultanta si Evidenta Juridica au discutat cu elevii de la Liceul Nicolaus Lenau, clasele a V-a si a IV-a, pe teme de bullying si delicventa juvenila, fiind prezentate, in primul rand, situatii cu care acestia se pot confrunta atat la scoala, cat si in mediul familial.

Acestia au explicat  micutilor ce inseamna bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima si martorii.

Elevii au fost instruiti cu privire la necesitatea comunicarii cu parintii, cadrele didactice si cu autoritatile in momentul in care simt ca sunt in pericol, pentru a se putea interveni la timp in orice situatie neplacuta. Elevii si cadrele didactice au apreciat ca foarte utile astfel de informari si si-au exprimat dorinta de a-i primi in randurile lor cat mai des pe politistii locali.

Astfel de lectii vor avea loc si in perioada urmatoare si ne dorim sa extindem acest program si la nivelul asociatiilor de parinti. Politia Locala are arondate un numar de sapte unitati de invatamant care functioneaza in zece locatii din Timisoara. (Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply