Fostul politist Dumitru Coarna va ataca in instanta decizia sefilor din PSD de a-l exclude din partid. „Mi s-a incalcat dreptul la aparare, o chestiune de bun simt!”

Dat afara din PSD, dupa ce a participat impreuna cu alti trei parlamentari la o intalnire cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valeri Kuzmin, pentru a discuta despre neutralitatea Romaniei si pacea de la Bucuresti, fostul lider de sindicat al politistilor, deputatul Dumitru Coarna, a anuntat ca va ataca in instanta aceasta decizie de partid.


„La mine, mai devreme sau mai tarziu, eram exclus. Mi s-a incalcat dreptul la aparare, o chestiune de bun simt. A fost o decizie fara sa ma intrebe, fara sa ma consulte, fara un temei juridic. Ma gandesc serios sa vorbesc cu avocatii mei si sa actionez in instanta aceasta decizie neconstitutionala. Eu am fost politist si, intotdeauna, cand primeam o plangere, ca era contraventionala, ca era penala, eram obligat sa audiez si agresorul”, a declarat Dumitru Coarna la un post de televiziune central.

Excluderea din partid a deputatului PSD a fost votata, ieri, in cadrul Biroul Permanent National, dupa ce Organizatia Calarasi, din care face parte invinuitul, a inaintat documentele prin care s-a solicitat aceasta sanctiune.

„Cred ca domnul Coarna a depasit o linie rosie, avand un dialog cu un stat agresor si asupra unui stat suveran. Este exclus ca eu sa imi schimb pozitia in ceea ce priveste pe domnul Coarna. Un membru al PSD nu avea ce cauta la Ambasada Rusiei”, a precizat presedintele PSD, Marcel Ciolacu, inainte de „executarea” fostului politist.

Despre ceilalti parlamentari care au participat la discutia cu Ambasadorul Rusiei – senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca si deputatii Mihai Lasca, Francisc Toba, toti trei ex-AUR -, presedintele Camerei Deputatilor si-a exprimat indoiala ca ar exista prevederi in regulamentul parlamentar privind sanctionarea lor. (Mara Ion)

Leave a Reply