ALERTA. Ouale de ciocolata Kinder Surprise, retrase de pe rafturile magazinelor, din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella

Ciocolata Kinder incepe sa fie retrasa de pe rafturi si in Romania, dupa depistarea unor cazuri de salmonella in Europa. „Compania Ferrero a initiat procedura de rechemare a mai multor produse. Ciocolata este retrasa din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.


ANSVSA precizeaza ca, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini oua, Kinder Happy Moments si Kinder Mix, potrivit Mediafax.

“Persoanele care au achizitionat produsele detaliate AICI sunt rugate sa nu il consume si sa il returneze la Serviciul Client, urmand sa li se returneze contravaloarea acestuia”, arata sursa citata.

Agentia europeana pentru sanatate investigheaza zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolata in cel putin noua tari, anunta Reuters.

Luni, producatorul Ferrero a retras ouale de ciocolata Kinder Surprise de pe rafturile britanice si irlandeze, declarand ca este o masura de precautie. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri ca niciun produs Kinder lansat pe piata nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

„Focarul este caracterizat de o proportie neobisnuit de mare de copii spitalizati, unii dintre ei avand simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sange”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (ECDC).

Agentia nu a mentionat Ferrero sau orice alta companie intr-o declaratie, dar a avertizat miercuri ca situatiile raportate au fost in principal in randul copiilor cu varsta sub 10 ani.

Agentia a precizat ulterior ca au fost implicate ouale de ciocolata Kinder, dar nu a precizat daca problema se refera exclusiv la aceste produse.

Marea Britanie are cel mai mare numar de incidente, cu 63 de cazuri confirmate pana la 5 aprilie, a precizat ECDC, adaugand ca alte tari cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franta, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia si Norvegia.

Agentia de sanatate a UE a precizat ca investigheaza, impreuna cu Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse in mai multe tari, printre care Belgia, Franta, Germania, Irlanda, Luxemburg si Marea Britanie, a precizat agentia UE. (I.P.)

Leave a Reply