GALERIE FOTO: „Museum of the Moon” continua sa faca spectacol in Iulius Gardens Timisoara, iar tu poti castiga „Cate-n luna si-n stele”! (P)

Un eveniment „astronomic” de proportii are loc pana pe 10 aprilie 2022, in Iulius Gardens. Aici, banatenii pot admira Luna, realizata pe baza imaginilor furnizate de satelitii orbitali NASA, de catre artistul britanic Luke Jerram. Instalatia spectaculoasa este pregatita sa lumineze mintea, sufletul si serile vizitatorilor si ofera ocazia perfecta fiecarui individ sa aiba cea mai personala si apropiata intalnire cu fabulosul corp ceresc. De asemenea, Iulius Town a pregatit premii – „Cate-n luna si-n stele”.


Luna a fascinat oamenii dintotdeauna si de-a lungul timpului a fost vazuta, atat ca zeitate, cat si ca planeta, a fost folosita ca instrument de masurare a timpului, calendar si busola, dar a fost si muza si a inspirat artisti, poeti, scriitori si muzicieni din toata lumea.

In prezent, luna este un „santier” folosit in numele stiintei, iar NASA vrea sa trimita un om pe Luna in 2024 si sa construiasca o baza lunara dupa 2030. Insa pentru cei mai multi oameni, „Museum of the Moon” este cea mai personala si cea mai apropiata intalnire pe care o vor avea vreodata cu Luna, iar opera de arta este realizata astfel incat sa fie cat mai autentica si realista.

„Museum of the Moon”, lucrarea artistului britanic Luke Jerram este prima din seria sa dedicata corpurilor ceresti si le ofera vizitatorilor oportunitatea extraordinara de a descoperi Luna in toata splendoarea detaliilor ei minunate, nu doar partea pe care o vedem mereu pe cer.

Macheta masoara 7 metri in diametru si corespunde unei scari de 1:500.000, ceea ce inseamna ca fiecare centimetru corespunde in realitate unei distante de 5 kilometri pe Luna. Instalatia mai poate fi vizitata in Iulius Gardens, pana pe 10 aprilie 2022.

Timisorenii si-au facut deja mii de fotografii instagramabile, asa ca nu pierde vremea, vino si fa-ti un selfie cu Luna si poti sa „Castigi cate-n luna si-n stele”. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi la Centrul de Premiere cu flyer-ul pe care l-ai primit in zona instalatiei, in intervalul orar 17 – 22, de luni pana vineri, si in intervalul orar 15 – 22, sambata si duminica.

Daca te numeri printre primii 200 de norocosi, castigi pe loc un cadou surpriza. In plus, daca alegi sa-ti innoiesti garderoba si faci cumparaturi de minimum 300 de lei (in zilele de 8, 9 si 10 aprilie), castigi vouchere la Muehle, Hervis, M·A·C Cosmetics, Nobila Casa, Manay, Mado, SushiVO si DAbo Doner. Regulamentul campaniei poate fi consultat pe www.iuliustown.ro. (I.P.)

Leave a Reply