VIDEO Romani implicati in comandarea si plata unor asasinate, ridicati de procurorii DIICOT! Dosarul a fost deschis de autoritatile judiciare din SUA

Procurorii DIICOT si ofiteri de la DCCO – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice au efectuat, miercuri, sapte perchezitii domiciliare in judetele Gorj si Hunedoara, pentru destructurarea unei grupari de romani care administra pagini de internet criptate, unde se lansau comenzi pentru asasinate la comanda. Acuzatiile la adresa romanilor sunt de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la infractiunea de omor si spalare de bani.


Dosarul a fost deschis in urma transmiterii de catre autoritatile din Statele Unite ale Americii a unei cereri de comisie rogatorie, care priveste mai multi cetateni romani, cercetati sub aspectul savarsirii mai multor infractiuni.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii de DIICOT, sapte perchezitii au avut loc, miercuri, pe raza judetelor Gorj si Hunedoara, la domiciliile unor persoane care au legatura cu faptele investigate in acest dosar.

La activitati au asistat si reprezentanti ai Homeland Security Investigations – United States of America si ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la Bucuresti – Diplomatic Security Service.

In fapt, autoritatile judiciare din Statele Unite ale Americii vizeaza activitatea unui grup infractional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comanda. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei retele care foloseste programe informatice care mascheaza traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea si directionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile pareau sa accepte plata serviciilor exclusiv in moneda electronica.

Autoritatile din Statele Unite ale Americii au stabilit ca acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul Romaniei, care a actionat in mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective si in vederea spalarii sumelor de bani obtinute in urma comiterii infractiunilor de instigare la omor”, spune DIICOT.

Prejudiciul produs in acest caz este de aproximativ 500.000 de euro.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate au fost descoperite si ridicate calculatoare, telefoane, inscrisuri care prezinta interes pentru cauza si a fost indisponibilizata suma de 30.000 de lei.

Persoanele fata de care au fost emise mandate de aducere (5 suspecti si 4 martori) au fost conduse la sediul unitatilor de politie pe raza carora au fost efectuate perchezitiile domiciliare, in vederea audierii si continuarii cercetarilor.

Activitatile au fost efectuate cu sprijinul politistilor din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice, SCCO Gorj, SCCO Hunedoara si al jandarmilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova si Gruparii Mobile de Jandarmi Alba. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia de Operatiuni Speciale. (V.E.)

Leave a Reply