In timp ce o instanta din Bulgaria a decis extradarea Elenei Udrea in Romania, “blonda de la Cotroceni” a cerut azil politic in Grecia

Judecatoria din Blagoevgrad a decis, sambata, extradarea Elenei Udrea in Romania, dupa ce a fost audiata peste doua ore. Fosta sefa a turismului din Romania, condamnata la 6 ani de inchisoare in Gala Bute si prinsa la cateva ore dupa ce a fugit din tara, a fost reprezentata de o avocata din Bulgaria, dar este si un avocat din Romania, care a fost trimis special, de cineva, pentru a participa la acest proces.


In sala de judecata Elena Udrea a fost surprinsa plangand in sala de judecata, ducand un servetel la ochi, din cand in cand, mai cu seama ca dezbaterile au durat destul de mult, potrivit corespondetului Antena 3, intrucat toate declaratiile au fost traduse. Decizia de extradare a fost luata de Judecatoria din Blagoevgrad in baza mandatului european de arestare.

Elena Udrea a decis sa faca apel la Curtea de Apel din Sofia. Data apelului a fost stabilita pentru 14 aprilie. Pana atunci, ramane in arest, in Bulgaria. Fostul ministru roman a depus la instanta din Blagoevgrad si o cerere de azil politic in Grecia.

Intre timp, fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, a sarit in apararea Elenei Udrea.

„Nu pe probe merge la inchisore. Aratati-mi un singur leu pe care si l-a insusit Elena Udrea! Un leu. Degeaba ma intrebati pe mine, ca eu o sa va spun ca Elena Udrea nu a dus niciun leu acasa. Legea finantarii partidelor, de la vremea respectiva, spune foarte clar ca banii primiti ilegal pentru campanii se confisca. Nu vorbeste de puscarie”, a protestat Basescu. (Mara Ion)

Leave a Reply