Cati bani au platit trei barbati din regiunea Cernauti pentru a scapa de inrolare si de razboi. Au angajat calauze pentru a-i trece frontiera ilegal in Romania

Procuratura Regionala Cernauti a declansat urmarirea penala impotriva trei persoane, care sunt acuzate de efectuarea de transporturi ilegale de barbati care fug de inrolare, peste granita de stat a Ucrainei, in Romania.


Potrivit unor informatii publicate de presa din tara vecina, un locuitor al raionului Vijnitea, alaturi de sotia sa si de o cunostinta, a organizat transportul ilegal peste granita de stat a cetatenilor ucraineni, carora le este interzis sa paraseasca teritoriul statului.

Aceasta, pentru o recompensa baneasca de 2.500 de dolari de persoana, in schimbul careia membrii grupului infractional dadeau asigurari ca frontiera de stat a Ucrainei va fi trecuta fara niciun fel de piedici.

Cei care doreau sa treaca granita evitand punctele de control au fost dusi in apropierea frontierei, in satul Seleatin, situat pe cursul superior al raului Suceava, dincolo de comuna suceveana Ulma, iar de acolo au fost transportati la linia de demarcatie, pentru trecerea ulterioara catre Romania.

Pe 6 aprilie, in timp ce incerca sa transporte trei barbati ucraineni, cu varste cuprinse intre 32 si 44 de ani, calauza care a organizat transportul, de la bun inceput, a fost prins, cercetarile fiind efectuate inclusiv de Serviciul de Securitate al Ucrainei. (V.E.)

Leave a Reply