Accident la Raliul Maramuresului! Masina pilotata de campionul national Bogdan Marisca a iesit in decor si s-a izbit de un copac, copilotul sau fiind transportat la spital

Echipajul Bogdan Marisca/ Sebastian Itu a fost implicat intr-un accident la Raliul Maramuresului, sambata, iesind in decor in timpul probei speciale cu numarul 5, Copalnic, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv.


Ambii sportivi sunt in afara oricarui pericol, dar copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigatii, fiind constient si cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodata si PS6.

Masina de concurs pilotata de multiplul campion national Bogdan Marisca, un model Ford Fiesta R5, s-a izbit de un copac, fiind avariata in special in partea dreapta. A fost activat butonul SOS, pilotul a iesit singur din masina si, imediat, din start a plecat spre locul accidentului o ambulanta de la Serviciul de Ambulanta Judetean cu medic de la Comisia Medicala FRAS.

Copilotul era cooperant si constient, insa, conform protocolului, s-a decis interventia descarcerarii pentru extragerea lui din masina de concurs pentru a evita anumite leziuni care nu erau vizibile.

A fost transportat spre UPU Baia Mare cu ambulanta de la SAJ. La unitatea medicala a fost diagnosticat cu un traumatism cranio cerebral usor si un hematom la cotul drept. Itu este in afara oricarui pericol, dar se afla sub investigatii. Pilotul Bogdan Marisca este alaturi de el la spital, acesta neavand nevoie de nicio interventie medicala.

Marisca si Itu formeaza cel mai longeviv echipaj din Campionatul National de Raliuri, cei doi facand echipa in masina de concurs inca din 1997. In momentul accidentului, acestia se aflau pe locul 3 in topul general de la Raliul Maramuresului.

Ca urmare a accidentului, proba speciala cu numarul 5 a fost anulata, iar din motive de securitate s-a luat o decizie asemanatoare si pentru a sasea proba. (Carla Radulescu)

Leave a Reply