Judecatoarea Camelia Bogdan ramane fara roba! Inalta Curte a mentinut verdictul CSM de excludere din magistratura, iar decizia este definitiva

Un complet de cinci judecatori de la Instanta suprema a mentinut, astazi, decizia CSM din anul 2018 prin care judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura pentru abateri disciplinare.


Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ca nefondat, recursul declarat de Camelia Bogdan impotriva hotararii pronuntate pe 2 aprilie 2018 de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, fiind mentinuta astfel decizia de excludere din magistratura. Decizia magistratilor este definitiva.

Pe 2 aprilie 2018, Sectia pentru judecatori a CSM a decis, pentru a doua oara, excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan.

Hotararea a fost luata in baza unui raport al Inspectiei Judiciare, in care Camelia Bogdan era acuzata ca nu a respectat dispozitiile privind distribuirea aleatorie a cauzelor, pe vremea cand era judecatoare la Sectia penala a Curtii de Apel Bucuresti.

Conform Inspectiei Judiciare, Camelia Bogdan a primit mai multe dosare spre judecare, in ianuarie 2016, care initial fusesera repartizate unui alt judecator, dar care intrase in concediu.

Dupa ce judecatorul titular a revenit din concediu, Camelia Bogdan ar fi pastrat un dosar, in care a dispus, in luna mai 2016, confiscarea unor sume de bani, printre cei vizati fiind si notarul Jean Aurel Andrei, sotul Laurei Andrei, la acea vreme presedinte al Tribunalului Bucuresti. Este vorba de dosarul in care Jean Aurel Andrei era inculpat alaturi de Radu Mazare pentru retrocedari ilegale de terenuri in Mamaia.

Camelia Bogdan mai primise o decizie de excludere din partea CSM in februarie 2017, dar care a fost anulata in instanta.

Ea a facut parte din completul de la Curtea de Apel Bucuresti care l-a condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare pe Dan Voiculescu.

Inspectia judiciara a stabilit ca ea s-ar fi aflat in incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat in 2014 in cadrul unui seminar care avea ca tema prevenirea fraudei si a coruptiei, unde participau functionari din cadrul APIA, institutie subordonata Ministerului Agriculturii, care a fost parte civila in dosarul in care a fost condamnat Dan Voiculescu, respectiv privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare. (V.E.)

Leave a Reply