PERCHEZITII in Timis, Caras-Severin si Dolj la domiciliile unor traficanti de arme si de droguri! 30 de persoane ridicate de mascati si conduse la audieri

Procurorii DIICOT Caras-Severin, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul SCCO Caras-Severin au efectuat, astazi, nu mai putin de 21 de perchezitii domiciliare in judetele Caras-Severin, Timis si Dolj, intr-o cauza in care se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si de mare risc, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, plasarea de moneda contrafacuta si contrabanda calificata (cu arme letale si munitia aferenta).


In cauza se desfasoara cercetari privind activitatea a trei grupuri infractionale organizate care aveau elemente comune la nivelul membrilor, dar care actionau independent in realizarea activitatilor infractionale. Toate cele trei grupuri erau organizate pe trei paliere: palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar, format din membrii care puneau in aplicare dispozitiile liderilor pe segmentul aprovizionare, transport si depozitare si palierul de actiune stradala, format din membrii care valorificau en-detail bunurile care faceau obiectul activitatii infractionale. Pe parcursul cercetarilor unul dintre liderii gruparilor a fost incarcerat, continuandu-si activitatea de coordonare din penitenciar.

Astfel, in ceea ce priveste grupul infractional organizat implicat in traficul de droguri de risc (canabis) si de mare risc (cocaina), s-a stabilit faptul ca drogurile proveneau din tari din vestul Europei, in special Spania, de la mai multe surse de aprovizionare si erau distribuite pe raza mai multor localitati din judetele Caras-Severin si Timis. Pe parcursul cercetarilor au fost confiscate peste 5 kilograme canabis si mai multe doze de cocaina.

Referitor la activitatea grupului infractional organizat implicat in traficul international de arme si munitii, s-a stabilit ca acesta actiona pe ruta Bulgaria – Romania – Suedia, dezvoltandu-se ca urmare a cererii venite din partea unor cetateni romani stabiliti in Suedia. Pe parcursul cercetarilor au fost interceptate mai multe transporturi, fiind confiscate trei arme scurte tip pistol modificate pentru tragere cu munitie letala si peste 600 de cartuse cu glont.

Grupul infractional organizat implicat in activitati din sfera falsului de moneda avea ca obiect plasarea de moneda din cupiura de 50 Euro pe raza judetului Caras-Severin.

Din datele obtinute rezulta ca moneda contrafacuta provenea din Bulgaria, iar, pentru plasarea acesteia, membrii palierului intermediar au recrutat diferite persoane (”sageti”) pe care le transportau la societati comerciale in vederea plasarii efective a bancnotelor. Pana in prezent au fost identificate 5 plasari de moneda contrafacuta realizate de membrii gruparii.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin urmeaza sa fie aduse 30 de persoane despre care exista suspiciunea rezonabila ca ar fi implicate in activitatea infractionala.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Craiova, Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, precum si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin, Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si Gruparii Mobile de Jandarmi Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale, Biroul de Analiza a Informatiilor Caras-Severin, Biroul Tehnic si Criminalistica din cadrul D.I.I.C.O.T. Structura Centrala si Inspectoratul General al Politiei de Frontiera. (I.P.)

Leave a Reply