Excursie fatala! O vicoveanca a decedat la un spital din Elvetia, dupa ce s-a ratacit pe munte si a fost gasita de salvatori in stare grava de hipotermie

Aurora Avasilichioaie, 53 de ani, din orasul Vicovu de Sus, judetul Suceava, care lucra ca ingrijitoare in comuna Ivrea, din provincia italiana Torino, a decedat la un spital din Lausanne. Femeia a plecat, duminica, intr-o excursie montana, dar s-a ratacit in timpul coborarii si a fost blocata de zapada, pentru ca purta doar pantofi de trekking, fara crampoanele care i-ar fi permis sa continue.


Pana si hainele erau prea usoare pentru drumetia la altitudine. Cand si-a dat seama ca are probleme, si-a sunat sotul in Romania, trimitandu-i pozitia GPS pe telefonul sau mobil pentru ca nu putea explica exact unde se afla. Barbatul a dat alarma si salvatorii au reusit sa o localizeze.

Alarma s-a declansat in jurul orei 21, duminica, iar femeia a fost recuperata de salvatori pe Muntele Zerbion, in Val d’Aost, si preluata cu elicopterul Air Zermatt, in jurul orei 3. Din cauza starii grave de hipotermie, vicoveanca nu asupravietuit.

Ea a murit, in noaptea de duminica spre luni, spitalul din Lausanne, dupa ce salvarea alpina, politia financiara, pompierii, politia forestiera si 118 echipe au localizat-o la o altitudine de 2400 de metri, la inaltimea colului Portola, care cobora spre Barmasc.

Potrivit ziarului Gazeta romaneasca din Italia, dupa autorizarea procurorului si efectuarea autopsiei dispuse de autoritatile elvetiene, familia a solicitat repatrierea cadavrului in Romania. (I.P.)

Leave a Reply