Ion Calinoiu, fostul baron PSD de Gorj, retinut de procurori sub acuzatia de marturie mincinoasa in dosarul Ydail

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Ion Calinoiu, fost lider al filialei judetene a PSD si actual consilier judetean, a fost retinut, miercuri, pentru marturie mincinoasa, fiind acuzat ca nu le-ar fi spus anchetatorilor tot ce stia despre un contract de intretinere a drumurilor judetene.


Potrivit unor surse judiciare, Ion Calinoiu ar fi fost retinut in dosarul Ydail, in care, in luna martie, au fost retinute doua persoane, dupa ce, anul trecut, au fost retinuti trei oameni de afaceri si doi functionari ai Consiliului Judetean Gorj.

Este vorba de modul in care s-a derulat contractul de intretinere, reparatii si deszapezire a drumurilor judetene. Compania Ydail, cea care ar fi primit nelegal fonduri de la CJ Gorj, ar fi controlata de senatorul Ion Iordache, recent inscris in partidul Forta Dreptei.

Politia Judeteana Gorj a anuntat ca politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au retinut pentru 24 de ore si dus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ un barbat de 67 de ani din Targu Jiu suspectat de marturie mincinoasa.

“Politistii au stabilit ca persoana in cauza nu a declarat organelor de cercetare penala tot ceea ce cunostea cu privire la modalitatea de evaluare a ofertelor privind achizitia publica avand ca obiect Lucrari si servicii de reparare si intretinere drumuri judetene aflate in administrarea judetului Gorj, in perioada 2015-2019, prin prisma propunerilor tehnice, ce au avut influenta in propunerea financiara si desemnarea castigatoare a ofertei depuse de o asociere de societati comerciale, aspecte esentiale cauzei”, a precizat Politia.

Presa locala scrie ca este vorba despre fostul presedinte al CJ Gorj, Ion Calinoiu, si ca alaturi de el ar mai fi vizati functionari ai Consiliului Judetean si antreprenori.

In octombrie 2016, Ion Calinoiu a fost condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii in forma continuata, pentru ca nu ar fi trecut in declaratia de avere venituri realizate in calitate de expert la Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic si la Inspectoratul Scolar Judetean. Decizia instantei nu era definitiva. (V.E.)

Leave a Reply