Veliko Gradiste, una dintre cele mai renumite statiuni turistice din Serbia, promovata la Timisoara de consulul Vladan Tadic, dar si de primarul Dragan Milic (P)

Veliko Gradiste, statiunea turistica din Serbia vizitata, anual, de zeci de mii de turisti din Romania, mai cu seama de cei din Timis si Caras-Severin, va fi promovata la Timisoara, maine, 14 aprilie, in cadrul unui eveniment de inalta tinuta, la care vor fi prezenti consulul general al Republicii Serbia la Timisoara, ES Vladan Tadic, reprezentantii Uniunii Sarbilor din Romania, primarul municipalitatii Veliko Gradiste, Dragan Milic, directorul Organizatiei Turistice Veliko Gradiste, Branislavka Velickovic, reprezentanti ai industriei turistice din regiune si gazda evenimentului, Iavor Radovancovici, patronul restauratului Lloyd din Timisoara, reprezentant de marca a comunitatii sarbilor din regiune si promotor activ al relatiilor de colaborare dintre Romania si Serbia.


Sfarsitul restrictiilor pandemice readuce in prim-plan interesul timisorenilor, al banatenilor, pentru vizitarea unor locuri de interes turistic  din Serbia. Veliko Gradiste se numara in mod special intre destinatiile de mare interes pentru banateni, intre adresele cele mai populare si cautate, alaturi de statiunea Srebrno Jezero cu Lacul de Argint. Veliko Gradiste se afla la 132 de kilometric de Timisoara.

De la parfumul de epoca al orasului vechi, gradinile cu flori, peluzele vesnic verzi si terasele cochete, la faleza Dunarii si bazarul vechi, Veliko Gradiste trebuie descoperit in liniste, la pas, pentru ca apoi sa poti profita de oferta culinara traditionala, din care se remarca faimoasa ”fasole de Gradiste” si ciorba de peste proaspat pescuit.

Mai mult, Veliko Gradiste este flancat, la mica distanta, de doua legendare cetati medievale care strajuiesc de veacuri cursul Dunarii, cetatea Ramului si cea a Golubatului, ambele renovate superb si introduse recent in circuitul turistic international.

Daca adaugam componenta culturala sau cea a turismului ecumenic – manastirea Tumane fiind, in ultimii ani, unul dintre cele mai cautate locuri de pelerinaj pravoslavnic -, un pranz traditional sarbesc pe un vaporas de croaziera spre Cazanele Dunarii sau o trecere romantica a fluviului cu bacul, zona Veliko Gradiste este o destinatie care trebuie vizitata si care ofera tuturor cate ceva, fie ca vorbim despre o vacanta, un weekend sau doar cateva ore in natura.

Dar, despre toate acestea, despre capacitatile de cazare, unitatile de alimentatie publica, centrele de divertisment, dezvoltarea zonei, amanuntele ne vor fi prezentate in cadrul conferintei de presa, de maine, de la restaurantul Lloyd. Organizatiorii vor oferi, participantilor la intalnire, posibilitatea de degusta specialitatile culinarea specifice zonei pe care o prezinta. (I.P.)

Leave a Reply