ALERTA. Incendiu la fosta fabrica de tigari a lui Zaher Iskandarani, de langa Timisoara! Focarul, intr-o hala in care sunt depozitate aparate pentru jocuri de noroc

Un incendiu violent a cuprins, in aceasta dupa-amiaza, dupa ora 16,30, un depozit aflat pe platforma fostei fabrici de tigari a sirianului Zahaer Iskandarani, de la iesirea din Timisoara, spre Sacalaz. Fumul dens a putut fi vazut de la zeci de kilometri distanta.


Locuitorii din zona au primit un mesaj RO-Alert, in care erau sfatuiti sa evite deplasarea pe soseaua catre Sacalaz, sa lase liber accesul fortelor de interventie si sa-si inchida usile, ferestrele si instalatiile de climatizare.

Pompierii de la ISU Timis au fost anuntati de producerea evenimentului, la ora 16,54, si au deplasat urgent la fata locului 4 autospeciale de prima interventie si comanda APIC, 12 autospeciale de stingere cu apa si spuma ASAS, 2 autoscari S42, 1 autospeciala CBRN, 1 SMURD B, 6 ofiteri, 54 subofiteri, 3 Servicii Voluntare Pentru Situatii de Urgenta.

„Incendiul se manifesta intr-un compartiment al unei hale de aproximativ 1600mp. Arde aparatura electronica (aparate pentru jocuri de noroc), cu pericol de propagare la celalalt compartiment al halei, in care se afla depozitat azotat de amoniu lichid si alte pesticide. A fost transmis mesaj de informare pentru populatie RO-ALERT.

A fost dispusa cresterea capacitatii operationale la Detasamentul 2 Timisoara si activarea Grupei Operative. Se intervine in interiorul halei pentru impiedicarea propagarii incendiului la materialele periculoase. Totodata se intervine pentru evacuarea acestora. In sprijin de la ISU Arad 3 Autospeciale de stingere cu apa si spuma, ASAS, 14 subofiteri”, ne-a transmis Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

De asemenea, la fata locului au fost mobilizate forte din tot judetul, respectiv Detasamentul 2 de Pompieri, Detasamentul 1 de Pompieri, Detasamentul Lugoj de Pompieri, Statia de Pompieri Buzias, Statia de Pompieri Sannicolau Mare, Statia de Pompieri Faget, Statia de Pompieri Deta. Interventia este in derulare. (V.E.)

Leave a Reply