Nationala de floreta a Ucrainei s-a pregatit la Universitatea Politehnica Timisoara, intre doua competitii majore, impreuna cu lotul Romaniei

La solicitarea Federatiei Ucrainene de Scrima, Universitatea Politehnica Timisoara a venit in sprijinul delegatiei ucrainene de floreta, oferindu-le cazare si masa la Casa Politehnicii nr. 2, pentru perioada 9-13 aprilie 2022.


De mentionat ca in data de 9 aprilie 2022 acestia au venit de la Campionatul Mondial de la Dubai, iar in data de 13 aprilie 2022 s-au deplasat la etapa de Cupa Mondiala ce are loc la Belgrad.

Profitand de prezenta selectionatei din Ucraina, care este o forta la nivel mondial, lotul national al Romaniei s-a cantonat tot la Casa Politehnicii nr. 2 Timisoara, pentru a realiza un stagiu de pregatire comun.

Din lotul Romaniei fac parte Teodora Sirbu (CSU Politehnica Timisoara), Emilia Corbu (CSTA Bucuresti) si Anca Saveanu (Steaua). Lotul „tricolor” este antrenat de Ana Pavel, iar antrenor coordonator este Petre Ducu. In anii trecuti, Emilia Corbu a facut parte din lotul CSU Politehnica la intrecerile din Cupa Europei.

Ucraina a castigat aurul la proba pe echipe la etapa de Cupa Mondiala ce a avut loc la Timisoara, in perioada 4-5 decembrie 2021, organizata pentru a marca cei 100 de ani de activitate sportiva la Politehnica.

De altfel, Universitate Politehnica Timisoara a venit inca din luna februarie in sprijinul refugiatilor din Ucraina, prin punerea la dispozitie a 120 de locuri de cazare in caminele proprii. (I.P.)

Leave a Reply