Elena Udrea ramane in arest preventiv, dupa ce Curtea de Apel din Sofia i-a respins cererea de eliberare. VEZI ce a declarat fosta blonda de la Cotroceni in fata magistratilor bulgari

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare si prinsa in Bulgaria, va ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel din Sofia i-a respins, joi, cererea de arest la domiciliu. Decizia instantei este definitiva.


Curtea de Apel din Sofia s-a pronuntat, joi, pe cererea Elenei Udrea de inlocuire a arestului cu arestul la domiciliu. Solicitarea sa a fost respinsa. Decizia magistratilor bulgari este definitiva.

Miercuri, judecatorii din Bulgaria au amanat cu cinci zile pronuntarea in dosarul in care se discuta extradarea Elenei Udrea in Romania, pentru a ispasi pedeapsa primita in dosarul Gala Bute. De asemenea, magistratii au decis sa ceara informatii suplimentare de la autoritatile romane, inclusiv despre conditiile de detentie din Romania.

Elena Udrea le-a transmis judecatorilor ca refuza sa fie predata autoritatilor romane si a mentionat ca a depus cerere de azil in Grecia, insa documentul trebuie tradus. Decizia finala a magistratilor este asteptata in 19 aprilie. 

Udrea a fost retinuta in Bulgaria, in baza unui mandat european de arestare emis de autoritatile romanesti. Ea a fost initial retinuta pentru 24 de ore, masura fiind prelungita. Ea a fost condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare, dar a reusit sa iasa din tara, prin Vama Giurgiu, inainte de emiterea mandatului.

Elena Udrea le-a spus magistratilor din Bulgaria ca nu doreste sa fie predata oficialitatilor din Romania.

Nu stiu daca voi repeta ce au spus avocatii, ca nu am inteles in totalitate ce au spus. Dar plec de la convingerea ca de data asta am parte de un proces real, nu procesele care mi s-au intamplat in Romania. Plec de la convingerea ca stau in fata unor judecatori care au venit sa asculte situatia in care ma aflu, sa analizeze probele si sa ia o decizie corecta, legala si curajoasa.

As spune ca este o ocazie nu doar de a solutiona o cerere de extradare, ci de a scrie istorie. Cazul meu nu este doar unul cu justitia din Romania, este un caz de justitie europeana. Decizia care se cere a fi executata prin acest mandat european de arestare s-a dat in Romania nu doar cu incalcarea legilor romanesti, cu incalcarea Constitutiei Romaniei, ci si cu incalcarea decizie Curtii de Justitiei a Uniunii Europene”, a declarat Elena Udrea in fata magistratilor.

Ca fost ministru si om politic stiu ca intotdeauna in clasamentul tarilor europene Romania si Bulgaria ocupa ultimele 2 locuri. Aveti ocazia sa aratati ca in justitie Bulgaria este inaintea Romaniei.

Trebuie mult curaj pentru o decizie corecta si legala in cazul meu. Sunt sigura ca statul roman isi va retrage si acest mandat european la adresa mea. Vom fi in aceeasi situatie ca acum 3 ani, dar eu voi fi stat in puscarie. Am un copil acasa si viata mea continua sa fie distrusa asa cum este de 8 ani. In speranta ca veti analiza curajos cazul meu, va multumesc”, a mai spus Elena Udrea. (V.E.)

Leave a Reply