Stampila „tradator” aplicata pe livretul unui soldat rus care a refuzat sa participe la razboiul din Ucraina. „Nu pot deschide dosar penal, de aceea au facut acest lucru urat!”

Unui soldat rus care a refuzat sa participe la razboiul din Ucrainai i s-a aplicat pe legitimatia de serviciu stampila “tradator”, a declarat, miercuri, un veteran de razboi, in contextul in care exista rapoarte regulate de refuzuri si moral scazut in randurile soldatilor.


Maxim Grebenyuk, care a servit ca procuror militar si care in prezent consulta soldati care refuza desfasurarea in Ucraina, a postat pe retelele sale de socializare o fotografie a cardului cu stampila de nereglementare.

“Predispus la tradare, minciuna si inselaciune. A refuzat sa participe la operatiunea militara speciala”.

Stampila rosie poarta numele capitanului K. Zharov, seful Brigazii 136 de puscasi cu motor a Garzii, cu sediul in sudul republicii ruse Daghestan. Numele soldatului nu a fost dezvaluit, potrivit The Moscow Times.

Grebenyuk a declarat ca soldatului sub contract care a impartasit fotografia i s-a oferit desfasurarea in Ucraina in loc de concediu de reabilitare, dupa un stagiu de sapte luni in Siria, unde Rusia se afla pe teren in sprijinul regimului din 2015.

“Astfel de inregistrari au ca scop doar sa insulte si sa umileasca un militar”, a declarat el pentru site-ul de stiri Mediazona.

“Aceasta stampila nu spune nimic altceva decat neputinta comandamentului de a-l pedepsi altfel”, a spus Grebenyuk. “Ei nu pot face altceva, nu pot deschide un dosar penal, de aceea au facut acest lucru urat.” (Mara Ion)

Leave a Reply