PERCHEZITII. Traficanti de cannabis din cea mai puternica filiera de droguri din vestul tarii, saltati de mascatii BCCO Timisoara la primele ore ale diminetii

Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sprijiniti de politisti din cadrul brigazilor si serviciilor de combatere a criminalitatii organizate Alba-Iulia, Hunedoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Mehedinti, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara, efectueaza 61 de perchezitii domiciliare, in judetele Timis, Hunedoara si Caras-Severin, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat, introducerea in tara de droguri de risc, trafic de droguri de risc si mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Vor fi puse in aplicare 34 de mandate de aducere.


Din cercetari a reiesit ca mai multe persoane ar fi constituit o grupare infractionala, care ar fi actionat in judetul Timis, avand ca preocupari traficul de droguri de risc si mare risc, respectiv cannabis, amfetamina, precum si operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive.

Gruparea ar fi fost impartita pe mai multe paliere, in scopul realizarii activitatilor infractionale, respectiv pe palierul furnizorilor – care era format din cetateni romani, stabiliti in Spania, care asigura procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea tara si livrarea acestora catre membrii gruparii din Romania, palierul depozitarilor si dealerilor en-gros, care erau specializati in primirea unor cantitati mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea si distribuirea acestora catre ceilalti membrii ai gruparii infractionale care actioneaza in Timisoara, iar ultimul palier, cel al clientilor – dealerilor.

Din acest segment al grupului faceau parte atat dealeri mari de droguri, care cumpara cantitati de 1 kilogram sau mai mult, cat si dealeri mici, care cumpara cantitati moderate de canabis, intre 100 si 500 grame, acestia fiind specializati in vanzarea aceluiasi tip de drog.

De asemenea, este vizata activitatea unei grupari care actiona la nivelul municipiului Lugoj, specializata in comercializarea de droguri de risc si de mare risc si efectuarea, fara autorizatie, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efect psihoactiv, retinandu-se ca exista conexiuni intre aceasta si membrii grupului infractional organizat care actiona pe raza municipiului Timisoara.

Principalele surse de provenienta a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o retea online, pentru amfetamina sau substante susceptibile a avea efecte psihoactive, dar si culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din judetul Timis.

Suportul de specialitate este asigurat de Directia Operatiuni Speciale si Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

La actiuni se beneficiaza de sprijinul politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Timis – Serviciul pentru Actiuni Speciale si Serviciul Criminalistic, precum si al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara si inspectoratelor de jandarmi judetene Timis, Caras-Severin si Hunedoara. (I.P.)

Leave a Reply