Nu blocati pistele de biciclete din Timisoara! Politistii locali au aplicat, in ultima perioada, 79 de amenzi soferilor care au oprit sau parcat pe pistele destinate biciclistilor

Politistii locali actioneaza, printre altele, si pentru eliberarea de autovehicule a pistelor pentru biciclisti, in ultima perioada fiind semnalate de cetateni mai multe situatii de acest gen, cu atat mai mult cu cat timisorenii folosesc frecvent acest mijloc de transport.


Astfel, politistii locali au aplicat, in ultima perioada, un numar de 79 sanctiuni unor conducatori auto care au oprit sau stationat pe pistele special amenajate din zone precum B-dul Eroilor, str. Cluj, Spl. N. Titulescu, Spl. T. Vladimirescu, Cetatii, Stefan cel Mare, C. Porumbescu, Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Martirilor, V. Babes, Pestalozzi, Piata Al. Mocioni si altele. 

Aceste verificari sunt efectuate cu scopul de a veni in sprijinul persoanelor care folosesc vehiculele pe doua roti si care au nevoie de piste libere, neocupate de masini, cu atat mai mult cu cat astfel de trasee au fost amenajate nu numai in zona centrala cat si in celelalte zone.

Sanctiunile pentru oprirea sau stationarea autovehiculelor pe pistele de biciclete sunt amenzile contraventionale cuprinse intre 290 si 725 lei si 2 sau 3 puncte penalizare la permis, in functie de fapta.

Recomandam, de asemenea, sa se respecte legislatia referitoare la oprire si stationare si sa se tina cont de indicatoarele si marcajele rutiere pentru a evita sanctiunile si chiar ridicarea autovehiculelor.

Totodata, Politia Locala Timisoara face apel la cetateni ca, in cazul in care observa nereguli sau probleme care intra in competenta sa sa sune la numerele de telefon 0256.968 si 0256.246.112, iar pentru cazurile in care sunt observate autovehicule pe pistele pentru biciclisti este valabil si numarul de telefon 0356.913, linie special infiintata pentru astfel de sesizari. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply