SONDAJ. Care este profilul romanului care tine cu Rusia: Educatie primara, pana in 44 de ani, voteaza cu AUR

Prabusirea increderii romanilor in Rusia se contureaza foarte clar dintr-o cercetare sociologica a INSCOP. Astfel, potrivit unui sondaj de opinie, increderea acordata rusilor s-a prabusit la jumatate dupa invadarea Ucrainei de catre Putin


Razboiul declansat de Rusia impotriva Ucrainei a prabusit increderea romanilor in Rusia, care oricum nu era spectaculoasa, de la 16-18%, cat a fluctuat in cursul anului 2021, la doar 7,5%, in aprilie 2022.

In ceea ce priveste profilul celor care mai au incredere multa si foarte multa in Rusia, se remarca procente ceva mai mari de incredere in randul votantilor AUR, si la nivelul populatiei tinere (18-29 in special), care si inainte de razboi a fost ceva mai expusa la propaganda rusa.

Insa, chiar si in randul acestor categorii, comparativ cu anul trecut, se observa o prabusire masiva a increderii in Rusia. De exemplu, inainte de razboiul declansat de Rusia in Ucraina, peste 20% dintre votantii AUR aveau incredere multa si foarte multa in Rusia (dupa razboi au ramas aproximativ 14%) si peste 30% dintre tinerii de 18-29 de ani aveau de asemenea incredere mare si foarte mare in Rusia (dupa razboi au ramas aproximativ 12%).

Datele sunt extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP Research”, anunta sociologul Ioan Stefureac. (M.I.)

Leave a Reply