Inspectorul sef adjunct al IPJ Galati, suspendat din functie si plasat sub control judiciar, dupa ce a incasat ilegal banii pe care politistii ar fi trebuit sa-i primeasca pentru ore suplimentare

Scandal la varful Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Galati, dupa ce procurorii au descoperit ca doi ofiteri ar fi falsificat documente pentru a incasa ilegal banii pe care subordonatii lor ar fi trebuit sa ii primeasca pentru orele suplimentare lucrate. Este vorba despre adjunctul inspectorului-sef, comisarul sef Daniel Miron, si seful Serviciului de Investigatii Criminale, comisarul sef Nelu Surugiu, ambii suspendati din functii si plasati sub control judiciar.


Totul a inceput cu plangerea facuta la MAI direct de unul dintre politistii prejudiciati. „Am facut o petitie catre Ministerul de Interne, avand in vedere faptul ca nu ni s-a acordat sporul de la 175 %, asa cum prevedea cadrul legal, si ajunsesem in postura in care eram obligati sa mintim in documente, ca sa nu spun – sa falsificam centralizatoarele, precum ca noi am recuperat acele ore, dar in realitate nu erau recuperate”, a declarat ofiterul reclamant, Alin Marian Radu, pentru Antena 3.

Au trecut ani buni, insa, pana cand reclamatia a ajuns sa se trasforme in dosar penal. „Am dispus, in baza probelor administrate, punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatul Miron Daniel, adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului Judetean Galati, pentru savarsirea mai multor infractiuni in concurs real”, a declarat Paula Tanase, procuror la Parchetul de pe langa Curte de Apel Galati.

Potrivit anchetatorului, ar fi vorba despre peste 200 de cazuri instigare la fals si uz de fals si de abuz in serviciu

„Pe o perioada de patrui ani, respectiv in perioada 2015 -2018, inculpatul Miron Daniel, ca adjunct al inspectorului sef al IPJ Galati, avand in subordine directa Serviciul de Invesigatii Criminale, i-a determinat direct pe subordonatii sai, dar si prin intermediul sefului Serviciului Investigatii Criminale, sa intocmeasca in fals centralizatoarele lunare prin atestarea ca fiind recuperate orele suplimentare efectuate de politisti”, a mai spus Paula Tanase.

Astfel, sute de ore de munca in teren nu au fost astfel platite. “Prin aceasta manopera, prin aceasta modalitate, inculpatul a cauzat prejudicierea, cu sume substantiale, prejudicierea subordonatilor sai, sumele fiind de ordinul zecilor de mii de lei”, a mai precizat aceasta.

Alaturi de adjunctul sefului politiei judetene este acuzat chiar seful Servciullui Invesigatii Criminale, Nelu Surugiu. Ambii au refuzat sa comenteze acuzatiile.

IPJ Galati i-a suspendat pe durata anchetei penale. (V.E.)

Sursa: antena 3

Leave a Reply