Firmele din Timis, invitate de CCIAT la un seminar de informare privind protectia consumatorilor si siguranta alimentelor (P)

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, sub egida Institutiei Prefectului Judetul Timis, in colaborare cu Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), organizeaza in data de 5 mai 2022, ora 10.00, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT – Sala Banat, un seminar de informare cu privire la noutati legislative si reglementari in vigoare cu impact asupra activitatii agentilor economici.


Tematica abordata vizeaza:

Proceduri. Contraventii. Sanctiuni. – in domeniul protectiei consumatorilor

Legislatia care reglementeaza controalele oficiale in domeniul sigurantei alimentelor:

  • Regulamentul (UE) 625/2017 al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind controalele oficiale si alte activitati oficiale efectuate pentru a asigura aplicarea legislatiei privind alimentele si furajele, a normelor privind sanatatea si bunastarea animalelor, sanatatea plantelor si produsele de protectie a plantelor;

  • Regulamentul (CE) nr. 627/2019 de stabilire a unor modalitati practice uniforme pentru efectuarea controalelor oficiale asupra produselor de origine animala destinate consumului uman in conformitate cu Regulamentul (UE) 625/2017 al Parlamentului European si al Consiliului si de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2074/2005 al Comisiei in ceea ce priveste controalele oficiale;

  • Regulamentul (CE) nr. 178/2002 – Legea alimentului, cu modificarile si completarile ulterioare.

Tematicile vor fi sustinute de: Mihai-Alin Gubandru, comisar sef adjunct, si Niculina Mircea, comisar superior din cadrul CJPC Timis; Dr. Flavius Nicoara, director executiv, si dr. Corina Padurariu, consilier SCAIEI (autorizari, activitati import-export) din cadrul DSVSA Timis.

Seminarul se desfasoara intr-o maniera interactiva, sub forma unei sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Participarea este gratuita pentru membrii CCIAT.

Taxa de participare pentru firmele ne-membre este de 150 lei + TVA.

Termen de inscriere: 29 aprilie a.c.

Informatii suplimentare si confirmari de participare la tel. 0722 503138, e-mail: rolinic@cciat.ro, Rodica Olinic – consilier Relatii Publice CCIAT. (I.P.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply