VIDEO Manelistul Jador, dupa ce a fost interzis la Filarmonica Banatul Timisoara. “Mi-e foarte rusine ca sunt in situatia asta, dar e foarte urat sa fii discriminat”

Manelistul Jador a reactionat intr-un registru etnic, discriminatoriu, de tigan neacceptat de comunitate, dupa ce directorul Filarmonicii Banatul Timisoarei i-a anulat concertul care era programat pentru data de 17 mai, si pentru care organizatorii vindeau, deja, bilete.


Intr-un mesaj video, manelistul il acuza pe primarul Dominic Fritz ca a interzis concertul, dar si pe consiliera locala Roxana Iliescu, cea care a atras atentia ca manelele invadeaza un spatiu dedicat elitelor culturale.

“In ultima vreme, m-au sunat toate televiziunile din tara pe subiectul ca Filarmonica de la Timisoara nu m-ar lasa pe mine sa cant acolo. Mi-am dat seama… ba, tigan, manele… primarul, am inteles ca nu a fost de acord si cu o fata, Roxana, care a facut consiliu special pentru ca Jador sa nu vina acolo. Ce vreau eu sa spun…

Oricum nu o sa mai vin acolo, In orasul Timisoara nu o sa mai vreau sa cant acolo, fiindca mi se pare ca sunt niste oameni… da, sunt tigan…si ma bucur ca sunt… am facut o facultate, domnul primar, am facut un master, am Incercat sa-mi depasesc conditia pentru ca e greu sa pleci de pe camp, cu oile si sa ajungi Jador

Sper ca oamenii din Timisoara care discrimineaza tiganii sau un gen muzica… nu stiu ce discrimineaza oamenii astia pentru ca nu-mi dau seama care este motivul principal, needucatia mea, poate am parut prea negru si Ii deranjeaza, pentru ca muzica pe care o fac nu gasiti dezacorduri, greseli gramaticale, ritmul va deranjeaza?”, se intreaba manelistul.

Fostul concurent de la Survivor mai spune ca ii este „foarte rusine” ca se afla in aceasta situatie, dar atrage atentia ca este foarte urat sa fii discriminat, adaugand ca romanii plecati In Italia, Spania, Germania au simtit „discriminarea in oase, in sange, cand cineva face un lucru din toata inima”.

„Mi-e foarte rusine ca sunt in situatia asta, dar e foarte urat sa fii discriminat. Am avut atatea exemple. Am avut Holocaust. Avem un razboi Intre oameni care vorbesc aceeasi limba. Nu poate sa Imi ia cineva dreptul la a canta, daca se lua de mine ca sunt tigan nu ma deranja. Sunt tigan, asta sunt eu. Dar eu am fost la scoala, domnul primar. Faceti Timisoara de ras. Nu voi mai veni sa cant la Timisoara deoarece am Inteles ca oamenii de acolo au fost foarte scarbiti ca eu as veni sa cant la Filarmonica“, promite Jador in mesajul video postat de Youtube. (Eva Theodorescu)

Leave a Reply