Hiperbola ministrului Grindeanu! „90 si ceva la suta din garile din Romania, chiar si haltele din Romania, arata, cred ca, asa, aproape de gara din Mariupol”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, spune ca peste 90% din garile si haltele din Romania arata „aproape ca gara din Mariupol”. El adauga ca e normal ca garile sa fie preluate de catre autoritatile locale, pentru ca CFR nu are bani pentru a investi in ele.


“Nu doar garile (sa treaca la autoritatile locale – n.r.), inclusiv anumite terenuri care sunt nefolosite in acest moment de catre CFR. Hai sa spun in mare CFR, indiferent de companie, ca e Marfa, Infrastructura, Calatori mai putin, pe zona asta, pe care nu le-au folosit si care zac in acest moment. Nu vad de ce nu pot sa treaca la autoritatile locale. 90 si ceva la suta din garile din Romania, chiar si haltele din Romania, arata cred ca, asa, aproape de gara din Mariupol”, a spus Grindeanu, potrivit Agerpres.

“E clar ca CFR-ul nu are in acest moment forta necesara sa investeasca si pe aceasta zona. In schimb sunt foarte multe cereri din partea autoritatilor locale de a prelua aceste imobile. Se lucreaza in acest moment la cadrul legal sa se poata da rapid catre autoritatile locale. E un proces absolut normal de descentralizare”, a adaugat ministrul intr-o conferinta de presa.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, si ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marti, o vizita la Administratia Portuara din Constanta. (Mara Ion)

Leave a Reply