Primaria Timisoara dezvolta infrastructura culturala a orasului. S-a semnat contractul de executie pentru MultipleXity, o investitie de peste 2,3 milioane de lei

Contractul de executie pentru „Centrul pentru Arta, Tehnologie si Experiment, MultipleXity – Faza I” a fost semnat cu asociatia de firme Rogera Prest COM SRL, ca lider de proiect, si Rogera SRL, ca asociat.


”Pana la sfarsitul anului vom avea un nou spatiu amenajat pentru evenimente culturale in aer liber, la actualul Muzeu Corneliu Miklosi. Va fi unul din punctele de interes pentru anul Capitalei Culturale. Spatiul va fi amenajat dupa un concept indraznet, cu mult spatiu verde si amenajari de calitate, care sa puna in valoare mostenirea istorica a locului”, a declarat Dominic Fritz, primarul Timisoarei.

Multiplexity este impartit in doua faze de implementare. Acest obiectiv de investitii reprezinta faza I de lucrari si prevede reabilitarea ansamblului exterior de la Muzeul Corneliu Miklosi. Interventiile vor fi realizate pastrand caracterul tehnic al locatiei, inclusiv toate elementele aferente sinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul si iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spatiu dedicat acestui viitor nucleu creativ din Timisoara.

Investitia prevede modernizarea/ realizarea de:

  • 2408 mp de suprafata pavata cu piatra naturala

  • 1012 mp de suprafata vegetala

  • 857 mp de suprafata plantata cu graminee si plante perene

De asemenea, 19 arbori vor fi plantati, iar cei 3 pini maturi existenti vor fi pastrati.

Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii in anul 2023, iar prin dosarul de candidatura s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructura culturala. MultipleXity este una dintre cele mai importante mosteniri ale proiectului de capitala culturala.

MultipleXity, atat Faza I, cat si Faza II (care vizeaza spatiul de vizavi de muzeu), raspund nevoilor municipiului Timisoara pentru spatii culturale cu capacitate mare, ce pot gazdui evenimente sau expozitii de mari dimensiuni.

Pentru demararea lucrarilor mai este nevoie de incheierea unui contract pentru partea de supervizare, respectiv dirigentia de santier.

Valoarea lucrarilor de executie este de 2.383.220,57 lei (TVA inclus). Termenul de realizare a investitiei este de 6 luni de la ordinul de incepere a lucrarilor. (Primaria Timisoara – Serviciul Comunicare)

Leave a Reply