Rovinhud Wine Show Timisoara! Crame, vinuri de calitate si experti internationali care vor dezvalui tainele licorii lui Bachus, in cadrul unui eveniment unic in lume (P)

Rovinhud Wine Show, editia a VII-a, va avea loc, intre 6 si 8 mai, la Hotel Timisoara, propunandu-si ca in fiecare an, sa promoveze vinul de calitate si responsabilitatea sociala.


Atat invitatii cat si organizatorii lucreaza voluntar, iar intreg profitul evenimentului va fi donat Asociatiilor Ceva de Spus si UnLoc pentru a sprijini incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati.

“Dupa doi ani de pandemie si de pauza, ne este tare dor atat de oamenii care fac vinul, cat si de cei care il beau si se bucura de el. Ne este dor de voluntari, de expertii in vin, de munca multa din spatele unui asemenea eveniment si de atmosfera unica prin care persoane cu si fara dizabilitati fac parte dintr-un eveniment de bun gust. Ne este dor de vinul bun si de puterea lui de a distruge barierele societatii”, declara Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Si editia de anul acesta se va desfasura conform formatului deja consacrat, cu participarea exclusiva a unor crame si vinuri de calitate, cu organizarea unor masterclass-uri prezentate de experti internationali, cu organizarea evenimentului 100% voluntar, cu participarea persoanelor cu dizabilitati si familiilor lor in echipa de organizare, iar intreg profitulul va fi folosit pentru incluziunea persoanelor cu dizabilitati.

“Rovinhud Wine Show este un eveniment unic in lume, datorita misiunii si a formatului pe care il are. Este un eveniment care aduce impreuna lumea aparent elitista a vinurilor si lumea marginalizata a persoanelor cu dizabilitati, dovedind ca impreuna putem invinge barierele discriminarii”,  declara organizatorii.

Pe langa salonul de vinuri, organizatorii au pregatit si noua masterclass-uri extraordinare, in care se poate patrunde in tainele vinurilor, in compania unor experti de talie internationala.

“Incepem cu Champagne si vineri si sambata, vom vedea ce rol au drojdiile, ce inseamna vin de calitate, cum e Rieslingul de Rhin, cum a evoluat incalzirea globala prin prisma unei verticale de Cuvee Überland, nelipsitul Tokaj si furminturile de pe solul vulcanic, o incursiune in lumea vinului spaniol si incheiem cu o comparatie intre sticle obisnuite, magnum si dublu magnum cu ajutorul a doua vinuri iconice din Romania: Domaine Ceptura Rouge 2015 si Flamboyant 2015“, declara Zoltán Szövérdfi-Szép, coordonatorul evenimentului.

Lista detaliata a masterclass-urilor si expertilor care le vor modera poate fi accesata pe pagina de internet www.rovinhud.ro.

Si anul acesta, Rovinhud ofera acces gratuit tuturor celor care vor dona sange in perioada 6 aprilie – 6 mai, in prima sau ultima zi de eveniment (vineri/ duminica), pe baza adeverintei medicale prezentate la receptie.

Avand in vedere faptul ca Salonul s-a mutat din toamna in primavara, organizatorii anunta prelungirea cu o ora a evenimentului, in zilele de vineri si sambata, respectiv pana la ora 21.

Pentru detalii despre program, invitati si biletele accesati www.rovinhud.ro.

Va invitam din nou sa fiti alaturi de noi, alaturi de vinul de calitate si de persoanele cu dizabilitati! (I.P.)

Leave a Reply