Scandal in filiala PMP Timis! Nelu Balas isi ameninta colegii cu dosare penale, dupa ce a renuntat la functia de presedinte si apoi s-a razgandit si o vrea inapoi

In timp ce varful Partidului Miscarea Populara este macinat de lupta pentru putere dintre gruparea liderului Cristian Diaconescu si cea a “pucistului” Eugen Tomac, in Timis a izbucnit un scandal aproape identic, declansat de fostul presedinte al filialei.


Nelu Balas isi ameninta colegii cu dosare penale si plata unor daune insemnate, dupa ce a renuntat la functie, apoi s-a razgandit si a cerut-o inapoi.

Este adevarat ca mi-am data demisia, dar doar verbal, intr-o discutie pe whatsapp cu presedintele Cristian Diaconescu. Eram nervos ca nu sunt sprijinit in munca mea de partid. Am trecut peste acel exces de nervi, sunt, in continuare, presedintele filialei.

Dumneavoastra ati vazut demisia mea scrisa? A vazut-o cineva? Nu putea, pentru ca nu exista. Toti cei care au atentat la imaginea mea publica, anuntand ca m-am retras din toate functiile, vor avea dosare penale si vor plati daune. Nu se poate asa ceva! Oricine are dreptul sa se mai supere, sa-si spuna off-ul intr-un mod mai radical, dar asta nu inseamna ca toata munca mea la PMP Timis poate fi stearsa cu buretele.

Voi face un comunicat de presa in care o sa anunt ca inca sunt presedintele PMP Timis, iar cei care au incercat sa ma compromita vor fi exclusi”, ne-a declarat Nelu Balas, dupa ce la PMP Timis a fost numit un sef temporar, pana la organizarea alegerilor interne.

De cealalta parte, secretarul executiv al filialei, Fedor Masnita, spune ca totul este cat se poate de legal, ca Nelu Balas a demisonat din toate functiile, iar conducerea centrala a partidului a luat act de aceasta decizie si a numit un inlocuitor temporar.

Organizatia PMP Timis nu mai tolereaza minciuna, fatarnicia si santajul. Orgnizatia nu mai poate sustine un asa-zis lider care se dovedeste a fi neimplicat in procesul de organizare si evolutie al acesteia si care pastreaza legaturi stranse cu tabara generatoare a conflictului prin care trecem.

Mai mult, un lider care ameninta in permanenta cu demisia in cazul in care pretentiile nu ii sunt satisfacute si care isi jigneste colegii a caror munca a facut posibila dezvoltarea partidului in acest judet.

Organizatia PMP Timis este parte a proiectului “Romania Respectata”, garant al respectarii acestei constructii si sustinator al Presedintelui PMP, Cristian Diaconescu”, ne-a declarat Fedor Masnita. Secretarul executiv mai spune ca Nelu Balas dorea schimbarea CEJ si aducerea unor oameni fideli care sa faca posibila tranzitia catre tabara Tomac, ca a declansat o campanie de amenintari si incercari de intimidare, ca i-a jignit pe membrii organizatiei si ca decizia partidului, in privinta sa, este ireversibila.

De asemenea, si vicepresedintele CEJ Timis, Daniela Mihoc, i-a transmis rebelului Nelu Balas ca a avut o sansa de a face istorie in PMP, pe care, insa, a ratat-o.

Cu respect va reamintesc ca, in urma sedintei CEJ PMP Timis, in unanimitate de voturi “pentru”, ati fost revocat din toate functiile pe care le mentionati atat de pompos.

Personal, in calitate de vicepresedinte PMP Timis, am ridicat mana pentru destituirea dumneavoastra. Imi asum votul si imi pare rau ca nu s-a intamplat mai demult.

Personal, consider ca ati incetinit mersul partidului, iar dumneavoastra ati fost o piedica pentru dezvoltarea lui.

Noi, adevaratii basisti si PMP-isti, nu am avut incredere in potentialul si sinceritatea dumneavoastra, dar v-am dat o sansa, pe care ati ratat-o.

Corect este sa realizati ca nu sunteti dorit si sa lasati acest micut partid, dar cu potential mare, sa isi vada de drumul lui”.

Sa mai spunem ca, cu ocazia sarbatorilor pascale din acest an, Nelu Balas a trimis mesaje in care se semneaza cu titulatura de presedinte al PMP Timis. (Mara Ion)

Leave a Reply